Agentloos beheer op afstand

Ivanti Neurons agentloos beheer op afstand gebruikt een zelfstandig uitvoerbaar bestand dat eindgebruikers kunnen downloaden en uitvoeren op hun Microsoft Windows-eindpunt. Terwijl deze agentloze toepassing wordt uitgevoerd, kunnen IT-analisten verbinding met dat apparaat maken via beheer op afstand. De toepassing brengt geen wijzigingen aan het apparaat aan en vereist geen andere software of agenten.

Enkele scenario's waar dit nuttig kan zijn:

• Geen agent bediening op afstand op het apparaat
  • De agent voor beheer op afstand is niet correct geïnstalleerd
  • De agent voor beheer op afstand werkt niet meer

Zelfs als de externe agent al op een apparaat is geïnstalleerd, kunt u er, indien nodig, nog steeds de agentloze versie op gebruiken.

Sessies van agentloos beheer op afstand gebruiken dezelfde viewer voor beheer op afstand als het gewone beheer op afstand en werken op dezelfde manier. Het enige verschil is dat agentloos beheer op afstand geen doorgang via Ctrl-Alt-Delete zal toestaan, tenzij de agent voor volledig beheer op afstand is geïnstalleerd op het apparaat.

Zo werkt agentloos beheer op afstand:

1. Een analyst start het proces van het agentloos beheer op afstand in de Ivanti Neurons-console. Dit genereert een unieke achtcijferige sessiebeveiligingscode en een downloadkoppeling.
  2. De analyst verzendt de sessiecode en downloadkoppeling naar de gebruiker op het apparaat die beheer op afstand nodig heeft.
  3. De gebruiker downloadt het uitvoerbaar bestand voor beheer op afstand door de koppeling te volgen en voert het uit.
  4. Het uitvoerbaar bestand voor beheer op afstand vereist .Net 4.8 of later, wat opnieuw opstarten kan vereisen.

5. De gebruiker voert de achtcijferige sessiecode in en klikt op Verbinden.
  6. Nadat een verbinding tot stand is gebracht, accepteert de gebruiker de aanvraag voor een inkomende sessie voor extern beheer door op de prompt te klikken op Toestaan.
  7. Wanneer de sessie eindigt, wordt het uitvoerbaar bestand afgesloten en blijft het apparaat ongewijzigd.

Er zijn twee manieren om agentloos beheer op afstand te starten:

1. Zoek en klik op de gewenste apparaten in de weergave Apparaten. De lijst Acties heeft een actie Agentloos beheer op afstand.
  2. Als het gewenste apparaat niet in de lijst Apparaten staat en er geen apparaten overeenkomen met uw zoekopdracht of filter, bevat het bericht Geen resultaten een koppeling waarop u kunt klikken om agentloos beheer op afstand te starten.

geen resultatenbericht met een koppeling om agentloze afstandsbediening te starten

Zodra u agentloos beheer op afstand start, kunt u instructies op verschillende manieren doorgeven aan de gebruiker die ze nodig heeft::

• Gebruik Kopieerinstructies en plak ze in Microsoft Teams, Slack, een e-mail of iets dergelijks.
  • Gebruik Verzenden via e-mail om uw e-mailclient te starten met de informatie vooraf ingevuld in een nieuw bericht.

sessiecode