SNMP

SNMP is een detectietechnologie die gebruik maakt van een agentloos detectieapparaat waarop de SNMP-configuratie is toegepast. De configuratie bestaat uit referenties, poort, nieuwe pogingen en tijd om te wachten op antwoord. De agent stuurt SNMP GET-query's met behulp van Object Identifiers (OID's) naar apparaten op basis van eerder gedetecteerde IP-adresgegevens van het apparaat. OID's identificeren op unieke wijze beheerde objecten in een MIB-hiërarchie die is gedefinieerd door een organisatie of leverancier. Ivanti Neurons SNMP zoekt naar een standaardlijst met OID's die u kunt toevoegen in de sectie Aangepaste OID's.

Zie http://oid-info.com/ voor meer informatie over Object-id's (OID's)

• Referenties
  • Poort: voer het UDP-poortnummer in. De standaard is 161.
  • Nieuwe pogingen: voer het aantal in voor nieuwe pogingen. De standaard is 3, het maximum is 5.
  • Wachten op reactie (seconden): voer het aantal seconden in dat u moet wachten voordat u opnieuw probeert. De standaard is 2.
    Als de SNMP-detectie mislukt, wordt dit elke 24 uur automatisch opnieuw geprobeerd.
  • Aangepaste OID's
  • Voeg aangepaste object-id's (OID's) toe om unieke apparaatgegevens op te halen.

De scanresultaten kunt u zien in Apparaten: Ivanti Neurons Platform > Apparaten > Apparaat > Details.

De Ivanti Neurons-agent moet succesvol inchecken voordat deze instellingen of eventuele wijzigingen die u hebt aangebracht, van kracht worden.