Extern aanvalsoppervlak activa en rapporten

Gebruik de pagina Extern aanvalsoppervlak > Activa om de activa die EASM bewaakt, te beheren. Wanneer u een seed toevoegt, beoordeelt de internetblootstellingscanner van Ivanti het aanvalsoppervlak van die seed en de gekoppelde activa en blootstellingsgegevens worden op deze pagina weergegeven.

Pagina's Extern aanvalsoppervlak in Ivanti Neurons worden aanvankelijk niet weergegeven. U moet eerst seedkoppelingen opgeven naar de aanwezigheid van uw organisatie op internet.

Bovenaan op de pagina staan uw categorieën voor Activa:

• Activa (alles)
  • Cloud-activa
  • Actieve activa
  • SaaS-activa
  • Naam- & mailservers

Het selecteren van een blauw getal in een indicator past een filter toe in de lijst Activa zodat deze alleen die items toont. Selecteer de filterknop Afbeelding die een knop toont die eruitziet als een trechter op een kolomkoptekst om de selecteerbare filters te zien. Met de knop Kolomkiezer Afbeelding met knop kolomkiezer links van het zoekvak kunt u selecteren welke kolommen zichtbaar zijn.

Met de snelle filters bovenaan in de tabel biedt extra filters op basis van de gegevens die u uit uw activa hebt verzameld. De beschikbare selecties binnen een snel filter zijn afhankelijk van wat EASM in uw activa heeft gedetecteerd. Snelle filters werken in combinatie met kolomfilters.

Activagegevens weergeven

Het selecteren van activa in de lijst, brengt u naar de pagina met details voor dat activum. Deze pagina bevat informatie in deze categorieën:

• Blootstellingen: indien beschikbaar, blootstellingsinformatie. Selecteer een item in de kolom Observatie om details te zien over die blootstelling en een lijst van de activa die erdoor zijn beïnvloed.
  • Technologiestacks: indien beschikbaar worden de technologie- en softwarestacks gedetecteerd op de activa.
  • Wie is: indien beschikbaar registreert Wie is informatie voor het domein dat gekoppeld is met de activa, zoals wie eigenaar is, contactgegevens en wanneer deze werd geregistreerd.

Kritikaliteit activa instellen

Gebruik de kritikaliteit van activa om uw activa op belangrijkheid te ordenen. Kritikaliteit van activa is een kolom in de activatabel die u kunt filteren. De kriticaliteit van activa heeft geen invloed op de kwetsbaarheidsscore. Het doel hiervan is om u te helpen prioriteiten te stellen voor uw activa terwijl u de pagina Activa bekijkt. 3 - Neutraal is de standaard kritikaliteit voor gedetecteerde activa.

Beschikbare kritikaliteitsniveaus:

• 1 - Bedrijfskritisch
  • 2- Belangrijk
  • 3 - Neutraal
  • 4 - Klein
  • 5 - Geen

U kunt een kritikaliteit toewijzen aan een individueel activum door het te selecteren. De pagina met activadetails wordt dan geopend. Selecteer in de sectie Kritikaliteit de optie Bijwerken. Selecteer de gewenste kritikaliteit.

Als u een kritikaliteit aan meerdere activa wilt toewijzen, selecteert u de gewenste activa door het vakje ernaast aan te vinken. Selecteer Kritikaliteit bijwerken bovenaan in de tabel en selecteer de gewenste kritikaliteit.

Een activa- en blootstellingsrapport maken

Gebruik de pagina Extern aanvalsoppervlak > Rapporten om een PDF-rapport te maken over alle activa en blootstellingen. Deze rapporten kunnen behoorlijk groot zijn en het genereren ervan kan enige tijd duren. Het genereren van een rapport kan handig zijn wanneer u EASM-gegevens moet delen met anderen in uw organisatie die mogelijk geen toegang hebben tot Ivanti Neurons.

In de rapportenlijst wordt aangegeven of de rapportstatus In uitvoering of Voltooidis. Rapporten in uitvoering kunnen worden geannuleerd. Zodra de rapportstatus is voltooid, kunt u het actiemenu aan de rechterkant gebruiken om het te Downloaden of te Verwijderen.

Het rapport bevat informatie in veel categorieën, waaronder:

• Overzicht van aanvalsoppervlak
  • Verdeling van activa
  • Belangrijkste blootstellingen
  • Technologiestapels
  • Blootstellingen en sanering per risicovector
  • Gegevenslekken
  • Netwerk-, cloud-, e-mail- en toepassingsbeveiliging