Gebruikersfasen

Maak gebruikersfasen om fasen aan te passen en op te slaan voor gebruik bij het maken van bots. Zodra ze zijn gemaakt, zijn de fasen beschikbaar voor hergebruik in de Neurons Bots editor, onder Fasen > Gebruiker .

Een gebruikersfase maken

1. Selecteer Bot maken in Neurons Bots.
  2. Selecteer op de pagina Bot maken, de optie Maken voor Planning of Aangepaste actie.
  3. Selecteer Gebruikersfasen beheren op de pagina Nieuwe Bots editor om de pagina Beheer gebruikersfase weer te geven.
  4. Selecteer Maken op de pagina Gebruikersfasebeheer en kies de fase uit het volgende:
    • PowerShell-query
    • PowerShell-actie
    • Bash-actie
    • Opdracht Actie
    • OSQuery
  5. Voer op de pagina Editor gebruikersfase de naam Fasenaam in. Bijvoorbeeld Bestand/map comprimeren.
  6. Vul optioneel een beschrijving in. De beschrijvende tekst wordt weergegeven in de bot-editor en Fase-informatie wordt geselecteerd in het paneel Fase-instellingen. Deze fase comprimeert bijvoorbeeld bronbestanden van een opgegeven pad naar een bestemmingspad tot het opgegeven compressieniveau.
  7. Voer de scriptcode in.
    Voorbeeld:
    Comprimeren-Archiveren-pad C:\\logs\\file.txt
    -destinationpath C:\logs\file.zip
    -compressionlevel Optimal

U kunt dit script flexibeler maken door een deel van de hardwarecode te vervangen door variabelen. Hierdoor kunnen elementen worden aangepast wanneer bij gebruik van de fase.
Voorbeeld:
Comprimeren-Archiveren -padpath __Pad naar bronbestand of -map__
-destinationpath __Destination Path__
-compressionlevel __Compression level|options:Fastest,Optimal,No Compression_

Selecteer Ctrl + spatie om een Optievariabele of een Waardevariabelein te voegen:

• Een Optievariabele wordt weergegeven in de instellingen als een vervolgkeuzelijst, de beschikbare opties zijn deze die u invoert in het script. In dit voorbeeld: opties voor compressieniveau Snelst, Optimaal, Geen compressie.
  • Een Waardevariabele wordt weergegeven in de instellingen als een tekstvak, met het label dat u invoert in het script. In dit voorbeeld: Patch naar bronbestand of -map, Doelpaden Compressieniveau.

Voor dit voorbeeld zouden de Fase-instellingen er als volgt uitzien:

aangepaste fase-instellingen

1. Voltooi de Fase-instellingen. De beschikbare instellingen zijn afhankelijk van het type gebruikersfase dat u aanmaakt:
  1. Selecteer Toepassen en sluiten om de gebruikersfase op te slaan.
    Als u wijzigingen hebt aangebracht aan een bestaande gebruikersfase, wordt er een nieuwe versie gemaakt. Bij het opslaan wordt een dialoogvenster weergegeven om te waarschuwen dat alle bots die de gebruikersfase gebruiken, moeten worden bijgewerkt om de nieuwste versie te gebruiken.

Acties

U kunt de volgende acties uitvoeren op elk van de gebruikersfasen:

• Klonen: selecteer een gebruikersfase, selecteer Acties > Klonen. Het dialoogvenster Fase klonen wordt weergegeven. Voer een unieke naam in en selecteer Klonen. Er wordt een pop-upbericht weergegeven om u te informeren dat het maken van de fase is gelukt. De gekloonde fase verschijnt in de lijst zodat u deze kunt selecteren en bewerken.
  • Verwijderen: selecteer een of meer gebruikersfasen, selecteer Acties > Verwijderen. Het dialoogvenster Fasen verwijderen wordt weergegeven. Selecteer Verwijderen om het verwijderen van de fase te bevestigen. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt en zal de fase van elke bot die deze gebruikt, afschaffen. Verouderde fasen worden aangegeven met een rode rand.