Webaanvraag - BETA

Gebruik de fase Webaanvraag om informatie op te halen die u wilt gebruiken binnen een bot of stationswijziging in een extern systeem. De fase wordt uitgevoerd vanaf het Ivanti Neurons-platform en wordt eenmaal uitgevoerd per apparaat dat de fase doorloopt. Deze kan interactief werken met REST-API's van derden en wordt ondersteund bij niet-geverifieerde en geverifieerde API's

De fase Webaanvraag configureren

1. Voeg op de pagina Bot maken, een fase Webaanvraag toe aan een bot en open de Fase-instellingen.
  2. Als de webaanvraag verificatie vereist, selecteert u de referentie in de vervolgkeuzelijst Referentie selecteren. Als u nieuwe referenties moet maken, klikt u op Referenties toevoegen om de Referentieopslag te openen. Basis API- en API-sleutelverificatie worden momenteel ondersteund. Als er geen referenties zijn vereist, laat ud e standaardinstelling op Geen verificatie.
  3. Onder Kopteksten zet u Automatisch gegenereerde kopteksten op Aan als u de automatisch gegenereerde kopteksten wilt weergeven. De kopteksten zijn in lijn met de vereisten van de doel-API. Raadpleeg de documentatie van derden voor meer details.
    • Sleutel: voer de koptekstsleutel in voor de webaanvraag.
    • Waarde: voer de koptekstwaarde in voor de webaanvraag.
  4. Selecteer de Methode. Dit is de HTTP-methode die zal worden gebruikt om toegang te krijgen tot de doel-API. De ondersteunde methoden zijn: VERKRIJGEN, POSTEN, PLAATSEN, PATCH en VERWIJDEREN.
  5. Voer het API-adres in. Het adres moet toegankelijk zijn via internet.
    Als u waarden invoert vanaf een andere fase- of botinvoer, en de bestemming API een JSON-payload accepteert, klikt u op JSON-inhoud bewerken om de Json-editor te openen. Selecteer de waarden die u wilt opnemen (de fase Webaanvraag moet worden verbonden met eventuele vorige fasen zodat de informatie wordt doorgegeven).
  6. Kies de juiste Uitvoermodus om het antwoord van de API te weerspiegelen. Als u een HTTP-methode van GET hebt geselecteerd, zal de vaakst voorkomende JSON zijn.
  7. Klik op Testen en antwoord krijgen om een onmiddellijke oproep naar de API te plaatsen.
    Als de JSON-inhoud variabelen van eerdere fasen bevatte, wordt u gevraagd voorbeeldgegevens in te voeren.
  8. Het Voorbeeldantwoord is ingevuld vanaf de Test en reponsactie verkrijgen.
    Zodra u het antwoord hebt geverifieerd, kunt u bepalen of de resultaten enkelvoudig zijn (unieke velden per eindpunt) of een reeks vormen (meerdere waarden voor een bepaald veld per eindpunt).
  9. Als de resultaten een reeks vormen, moet u de Toewijzingsreeks op Aan zetten.
    Wanneer de fase in een toewijzingsmatrixmodus is, toont de fase de 'meervoudige' badge, wat betekent dat u, om de resultaten te gebruiken in de meeste andere fasen, een blok 'Voor elk' zult moeten gebruiken om de inhoud uit te voeren voor elk resultaat.
    • Voer het Pad naar reeks in.
  10. Zodra Toewijzingsreeks op Aan wordt gezet, voltooit u de volgende kenmerken voor Veldtoewijzing:
    • Pad binnen matrixelement: het pad naar het object in de JSON-respons. Dit kan de naam alleen zijn, maar als het object genest is, moet het pad This may just be the name on its own, but if the object is nested the path needs to be denoted in dot syntax e.g. level1.level2.myfield
      Enkelvoudig voorbeeld:
      {"configuration": {startup_events": {"updates": "some value"}}}
      Pad naar update zal het volgende zijn: configuration.startup_events.updates
      Array-voorbeeld:
      {"users": [{display_info": {"name": "John"}}]}
      Pad naar matrix zal het volgende zijn: gebruikers
      Pad binnen matrix zal het volgende zijn: display_info.name
    • Type: dit moet overeenkomen met het de opmaak van de waarde die wordt gelezen zodat de correcte filters/het correcte gedrag kan worden toegepast in toekomstige fasen.
    • Toegewezen label: dit is de schermnaam voor het veld dat zal verschijnen op de tokenkiezer en filters in daarvolgende fasen.

Zodra de kenmerken van de toewijzingsreeks zijn geselecteerd, klikt u op Toewijzing testen om de toewijzingen te testen ten opzichte van het voorbeeldantwoord. Zo bent u zeker dat de toewijzingen correct zijn.