Software

De sectie Software biedt informatie over de software die is geïnstalleerd in uw bedrijf en hoe vaak deze wordt gebruikt.

Software-inventaris

De pagina Software-inventaris onder Software toont uw softwaregegevens die zijn samengevoegd van de connectors van het Neurons-platform die u hebt geconfigureerd (zie Connectors instellen). De duplicaten van deze connectors worden verwijderd en daarna worden de softwaregegevens vergeleken met de Ivanti Definitive Software Library (DSL) om te zien of er een overeenkomst is. Klik op de koppelingen in de kolom Installaties om een lijst weer te geven van apparaten waarop elke softwaretitel is geïnstalleerd. Klik op filterpictogram om de lijst te filteren.

Softwaregebruik

De pagina Softwaregebruik onder Software toont u informatie over hoeveel de geïnstalleerde software wordt gebruikt in uw organisatie. Als u Ivanti Neurons Discovery (zie Detectie) gebruikt, worden de gebruiksgegevens van daar genomen. the usage data is taken from there. Als u Ivanti Neurons Discovery niet gebruikt, maar een Ivanti Endpoint Manager-connector hebt ingesteld (zie Connector Ivanti Eindpuntbeheer), worden de gebruikersgegevens van daar genomen.

U kunt Softwaregebruik ook openen vanaf de sectie Gegevenshulpprogramma's van de navigatiebalk van Spend Intelligence als u de geschikte licentie hebt.

Bovenaan op de pagina vindt u grafieken die de top 5 van de minst en de meest gebruikte software-items tonen. Klik op de kolommen in de grafiek om het onderstaande raster te filteren.

Het raster op de pagina toont alle gedetecteerde software en toont het aantal installaties van elk programma, inclusief het aantal installaties dat de software heeft gebruikt in de voorgaande 30, 60 en 90 dagen. Geïnstalleerde software die niet werd gebruikt gedurende 91 dagen of meer, wordt beschouwd als niet gebruikt. Installaties waar geen gebruiksgegevens worden gevonden, worden uitgesloten van het raster.

Klik op de cijfers in de kolom Installaties voor meer informatie over het gebruik van dat product op elk apparaat waarop het is geïnstalleerd. Dit omvat het tijdstip waarop het voor het laatst werd gestart, het aantal keer dat het werd gestart en het aantal minuten dat het werd gebruikt. Denk eraan om de Laatste scandatum te controleren om te zien hoe recent de gegevens zijn.