Timingintervallen$

Deze sectie biedt begeleiding betreffende de timings voor het inchecken van agenten en de scanfrequenties van de motor. Tijdens deze perioden zullen de componenten terug communiceren met het Neurons Platform op basis van de uiteengezette planning. Gebruik de timingintervallen om u een idee te vormen van wat er wanneer wordt uitgevoerd. Op die manier kunt u beoordelen of de gegevens van de UI van het Neurons--platform up-to-date is.

• Inventarisscan: 4-7 dagen (willekeurig) waarvan de exacte starttijd willekeurig wordt geselecteerd binnen elk interval. De inventarisscan zal de volledige set gegevens voor het ene apparaat na elk interval (4-7 dagen) overdragen, dat is ca.
    • Inventarisscan - Linux & Mac: 4 dagen. Herhalingsinterval van 3 dagen waarvan de exacte start willekeurig wordt gekozen binnen elk interval.
  • Check-in agent: 200 minuten. Herhalingsinterval van 200 minuten waarvan de exacte start willekeurig wordt gekozen binnen elk interval. Kleine hoeveelheid gegevens, verzonden per apparaat, om het apparaat te identificeren en een JWT-token te bevatten.
  • Detectiescan: gegevens verzonden per gedetecteerd apparaat ca. 1kb/apparaat.
    • Newerkbereikscans: Gescand volgens planning, geconfigureerd door gebruiker.
    • Passieve scans: luistert altijd naar het netwerk, voert binnen ca. 5 min na het horen over een apparaat, een upload uit.
    • Globale detectiescans: indien dit is ingeschakeld, worden apparaten gescand die worden weergegeven op de pagina Gedetecteerde apparaten en niet zijn opgenomen in een geconfigureerd bereik. Elk apparaat dat 24 uur na de laatste scan, opnieuw wordt gescand. Resultaten worden onmiddellijk geüpload na elke scan.
  • Patch & binaire updates: 1 uur. Herhalingsinterval van 1 uur waarvan de exacte start willekeurig wordt gekozen binnen elk interval.
  • App-distributie client
    • Alle apps controleren elke vier uur.
    • Cache-opruiming: elke 12 uur. Bestanden die niet zijn gemaakt of gewijzigd binnen de afgelopen zeven dagen, worden verwijderd.
    • Opnieuw opstarten timing bepaald door beleidsinstellingen voor opnieuw opstarten agent. Lopende app-distributie installeert de samenvatting automatisch nadat aan de aanvraag voor opnieuw opstarten is voldaan.

Normalisatie

Normalisatie is het proces waarbij gegevens worden gestandaardiseerd tussen gegevensbronnen. Stel dat u drie verschillende bronnen hebt die allemaal de fabrikant van een bepaald apparaat leveren. Bron A zegt dat het "Dell" is, bron B zegt dat het "Dell Inc." is en bron C zegt dat het "Dell Technologies" is. Wanneer u die gegevens samenbrengt in één bron, moet u kiezen welke waarde zal worden gebruikt. In dit voorbeeld is de juiste juridische term "Dell Inc.". De meeste mensen verwijzen er echter gewoon naar als 'Dell', dus dat is de waarde die het meest waarschijnlijk wordt gebruikt.

Ivanti Neurons heeft een normalisatie-engine om dit soort gevallen te behandelen om de gegevens die het ontdekt, inventarissen en importbewerkingen op te ruimen zodat het in veel andere systemen kan worden gebruikt. Ivanti Neurons overschrijft nooit de originele gegevens en slaat elke bron apart op. Als de normalisatieregels worden bijgewerkt, kunnen ze zo opnieuw op de gegevens worden toegepast.