App-distributieconfiguraties

Gebruik de pagina App-distributie > App-configuratie om bestaande app-configuraties weer te geven of om een nieuwe te maken. Voor een app-configuratie hebt u de keuze tussen Eén keer installeren of Altijd vereisen om te worden geïnstalleerd.

• Eenmaal installeren: als de app correct is geïnstalleerd, wordt deze niet opnieuw geïnstalleerd. Er is een standaard configuratie "Systeem - Eenmaal installeren" die niet bewerkbaar is, maar die u kunt gebruiken.
  • Altijd vereisten om te worden geïnstalleerd: telkens wanneer de app-distribution-engine wordt uitgevoerd, wordt deze app geïnstalleerd. Gebruik dit voor belangrijke apps die u altijd beschikbaar wilt hebben. Als er altijd een app is vereist om te worden geïnstalleerd en een gebruiker deze verwijdert, wordt de app automatisch opnieuw geïnstalleerd. U moet een configuratie Altijd vereisen om te worden geïnstalleerd maken die pakketmakers kunnen gebruiken.

Als een algemene regel wanneer u deze optie gebruikt, configureert detectieregels in de pakketactiebouwer die controleert of de app al is geïnstalleerd. Als er geen detectieregels zijn, zal bij elke uitvoering van de de app-distributie-engine (standaard elke vier uur), de volledige app opnieuw worden uitgevoerd, inclusief het opnieuw uitvoeren van het installatieprogramma.

Meer app-configuratieopties worden toegevoegd in toekomstige releases.