API-apps in Entra ID maken voor Microsoft-cloudconnectors

Het Neurons-platform bevat verschillende cloudconnectors waarmee Neurons kan verbinding maken met uw Microsoft-databasebronnen voor het ophalen van gegevens. Voordat u deze connectors instelt in Neurons, moet u een API-app maken in Entra ID (voorheen Azure AD) voor elke connector en de benodigde referenties toevoegen.

Deze extra step is verplicht voor de volgende connectors:

• Entra ID

• Intune-id

• Microsoft 365-connector

• Defender for Endpoint (MDE) – Vereist zijn eigen procedure.

Belangrijke opmerkingen:

• Om problemen gemakkelijker op te lossen, maakt u een nieuwe app voor elke connector die u wilt gebruiken.

• Wanneer u machtigingen toevoegt voor elke app, moet u controleren of Beheerderstoestemming verlenen is geselecteerd voor elke machtiging.

• Als u machtigingen toevoegt of wijzigt voor de app na de eerste registratie, wordt de Microsoft Application-toets niet bijgewerkt en moet deze opnieuw worden gegenereerd. Zorg dat u de connector bijwerkt met het nieuwe geheim na het wijzigingen van de machtigingen.

• Als er al gebruikersgegevens van een andere bron in Neurons zijn en u gebruikersgegevens importeert van Entra ID, zal Neurons de records afstemmen met de e-mail van de gebruiker zodat u geen gebruikersrecords hoeft te dupliceren.