Microsoft 365-connector

Deze connector kan worden uitgevoerd in de cloud of via een on-premises connectorserver.

De Microsoft 365-connector verzamelt gegevens over gebruikers van Office 365.

Om Microsoft 365 te verbinden met het Neurons-platform, moet u eerst een toepassing maken in Entra ID (voorheen Azure AD). De app moet de machtigingen Directory.Read.All, Organization.Read.All, Reports.Read.All en User.Read hebben die ook moeten worden goedgekeurd met Beheerderstoestemming verlenen. Zie API-apps in Entra ID maken voor Microsoft-cloudconnectors voor informatie over het maken van de app.

Het Microsoft 365-beleid is standaard ingesteld om geanonimiseerde gebruikersnamen te melden. U moet de rapportinstellingen wijzigen zodat de correcte gebruikersnamen worden geïmporteerd en gebruikt in Ivanti Neurons. Voor meer informatie over dit beleid en het wijzigen van de instelling, zie Microsoft 365-rapporten tonen anonieme gebruikersnamen in plaats van werkelijke gebruikersnamen.

Voor informatie over de gegevens die worden geïmporteerd en hoe ze worden toegewezen, zie Toewijzing (hieronder).

Opties

Een Microsoft 365-connector heeft de volgende opties:

• Connectornaam: een naam voor de connector.
  • Naam connectorserver: Naam connectorserver: de naam van de server waarmee deze connector is gekoppeld. . Wanneer u de connector in de cloud uitvoert, moet deze server de Cloud-optie zijn in de lijst.

Elke connector kan alleen worden gekoppeld aan één connectorserver. Als u deze connector hebt toegevoegd aan een specifieke connectorserver (op de pagina Connectors > Connectorservers), wordt dit veld voor u ingevuld. Anders kunt u de connectorserver selecteren in de lijst.
  • Map-id (tenant): de id van de tenant die u hebt gemaakt in Entra ID.
  • Toepassings-id (client): de id van de toepassing die u hebt gemaakt in Entra ID.
  • Klantengeheim: het klantengeheim dat is gekoppeld met de toepassing die u hebt gemaakt in Entra ID.
  • Datumfilter: om het aantal gegevens dat wordt verzameld voor Neurons te beperken, stelt u een drempel in voor een specifiek aantal dagen. De connector zal geen records bevatten tenzij de gebruiker heeft ingecheckt of tijdens die periode anders is gewijzigd.
  • Herhalingen: het aantal keer dat de connector de gegevens moet verzamelen.
  • Starttijd: Het tijdstip van de dag waarop de connector moet beginnen werken. Om de impact op uw netwerk en toepassingen te minimaliseren, raden wij u aan connectors algemeen gezien 's nachts of tijdens weekends uit te voeren.
  • Actief: of de connector al dan niet actief is. Terwijl de connector actief is, wordt deze uitgevoerd volgens de planning die u maakt. Als u het selectievakje wist, is de de connector inactief en worden geen gegevens verzameld zolang het selectievakje niet opnieuw is ingeschakeld en de connector is opgeslagen.
  • Actiereferenties: de referenties die Ivanti Neurons gebruikt om acties en query's uit te voeren op de apparaat- of persoonsgegevens. De typen beschikbare acties en query's zijn afhankelijk van uw specifieke werkomgeving.

Als u machtigingen toevoegt of wijzigt voor de app na de eerste registratie, wordt de Microsoft Application-toets niet bijgewerkt en moet deze opnieuw worden gegenereerd. Zorg dat u de connector bijwerkt met het nieuwe geheim na het wijzigingen van de machtigingen.

Zie Connectors instellen voor details over het configureren of gebruiken van connectors.

Toewijzing

De gegevens die deze connector importeert, wordt toegewezen aan doelkenmerken in de Neurons-platform-database.

Download het CSV-bestand via de onderstaande knop voor een overzicht van de manier waarop gegevens die worden geïmporteerd door deze connector, worden toegewezen aan Neurons-doelkenmerken.

Toewijzingen downloaden

Zie Toewijzing connectorgegevens voor een overzicht van de Neurons-doelkenmerken per gegevenstype en de connectorbronkenmerken die eraan zijn toegewezen.