Houd ermee rekening dat er belangrijke wijzigingen komen in Ivanti Neurons Agentbeheer. Dit zal invloed hebben op uw Neurons-workflow. Zie Migreren naar nieuw agentbeheer voor meer informatie.

De Ivanti Neurons-agent is de eindpuntfaciliteit van het Ivanti Neurons-platform. De agent is verantwoordelijk voor een reeks taken, inclusief de eindpuntregistratie en -configuratie, algemene berichtgeving, foutrapportage enz.

Proxy-configuratie voor Ivanti Neurons Agent is configureerbaar via het optiebestand, alleen van toepassing op Windows-apparaten.

Engines zoals de Edge Intelligence-engine en de sensoren ervan, of de automatiseringsengine kan worden geïnstalleerd door de agent. Enginetaken kunnen vervolgens worden gepland en geactiveerd door de agent.

De motoren en sensoren vereisen vaak voorkeurstoegang voor het uitvoeren van hun werk. Ze worden daarom algemeen uitgevoerd als LocalSystem. Als u de agent bijvoorbeeld gebruikt om een PowerShell-script uit te voeren, voert de automatiseringsengine het script uit als LocalSystem.

Vereisten

Om voordeel te halen uit alle functies1 van het Neurons-platform, eindpunten waarop de Neurons-agent zal worden geïnstalleerd, moeten voldoen aan alle volgende vereisten. Dit kan sommige versies uitsluiten van besturingssystemen dan anders worden ondersteund, omdat ze niet kunnen voldoen aan andere vereisten.

Als u firewalls hebt die communicatie tussen het Neurons-platform en een Neurons-agent verhinderen, maakt u een firewalluitzondering voor *.ivanticloud.com.
Zie Vereiste URL's, IP-adressen en poorten voor meer informatie.

U kunt geen agent installeren op een apparaat waarop het hulpprogramma Connectorserver is geïnstalleerd.

De agent installeren

Om de software Ivanti Neurons Agent te downloaden, gaat u naar Admin > Agentbeheer in het navigatiepaneel links.

Nadat de agent is geïnstalleerd en wordt weergegeven op de pagina Apparaten, kunt u de apparaatdetails weergeven, of vragen stellen op de Edge Intelligence-pagina.

Als u distributiesoftware (zoals Ivanti Eindpuntbeheer) die de argumenten afzonderlijk verzendt, gebruikt, moet u eraan denken dat agentbestandsnaam van de gekopieerd tekst te verwijderen voordat u deze plakt in de distributiesoftware. Voor details over het gebruik van Ivanti Eindpuntbeheer voor het distribueren van de Ivanti Neurons-agent, raadpleegt u Een Ivanti Neurons-agent implementeren met Eindpuntbeheer.

De agent verwijderen