Maak een lijst van netwerken voor de apparaatdetectie. U kunt een netwerk toevoegen via CIDR, IP-bereik, Netwerk of importeren van CSV. U kunt verschillende uit te voeren detectiescans inschakelen op elk netwerk en opgeven welke implementatievertegenwoordiger de scan uitvoert, bekend als de scanner.

Gegevens moeten worden ingesteld in Detectie-instellingen voordat SNMP en Externe inventaris kunnen worden uitgevoerd.

De optie Discovery Agent downloaden is beschikbaar als een nieuwe inschrijvingssleutel vereist is voor het installeren van verdere agenten op apparaten.

Een netwerk toevoegen

Stel het IP-bereik in waarbinnen een gedetecteerd apparaat moet vallen om te worden gescand, selecteer de scantypes en configureer een scanplanning.

1. Klik op Toevoegen. Het paneel IP-bereik toevoegen verschijnt.
  2. Voer de naam van het netwerk in.
  3. Selecteer het Formaat van het IP-bereik:
    • CIDR: open het CIDR-blok. Bijvoorbeeld; 192.0.2.0/24
    • Bereik: voer het eerste en laatste IP in het bereik in. Bijvoorbeeld; 192.0.2.0 - 192.0.2.255
    • Netwerk: voer het netwerkadres in en selecteer het subnetmasker. Bijvoorbeeld; 10.54.1.0, 255.255.255.0/24
  4. Selecteer de Scantypes die kunnen worden uitgevoerd op het netwerk:
    • Actief: selecteer dit op om actief scannen op het netwerk in te schakelen.
      • OS-detectie: als Actieve scan is ingeschakeld, selecteert u om OS-detectie in te schakelen.
    • Externe inventaris: selecteer dit om het scannen van de externe inventaris op het netwerk in te schakelen.
    • SNMP: selecteer dit op om SNMP scannen op het netwerk in te schakelen.
  5. Selecteer de scanner in de vervolgkeuzelijst. Dit is de implementatievertegenwoordiger die u wilt gebruiken als de scanner voor het uitvoeren van detectiescans, binnen het opgegeven IP-bereik. De standaard is Gekozen scanner die de eerste implementatievertegenwoordiger is die werd gepolld. De naam van de momenteel gekozen scanner wordt onderaan weergegeven. Als er geen scanner is gekozen, of als deze offline is, verschijnt de tekst 'wachten tot scanner is gekozen'.
    Deze optie is beschikbaar voor organisaties die mogelijk afzonderlijke sites hebben, of afgescheiden netwerken waar één implementatievertegenwoordiger niet alle gebieden van het netwerk zal bereiken.
  6. Selecteer Ingeschakeld om een automatisch scanschema in te schakelen.
    • Datum: selecteer de datum en tijd in de agenda om te plannen wanneer de eerste scan zal starten. Klik op OK.
      Als de datum/tijd wordt ingesteld in het verleden, zal de scan onmiddellijk starten.
    • Herhalen: selecteer dit om een planningsfrequentie in te stellen. Geef de periode op tussen het herhalen van de scans met behulp van de velden: aantal (1-99) en eenheid (minuten, uren, dagen, weken). Bijv. aantal = 30 eenheid = minu(u)t(en)., betekent dat de scan gepland is om elke 30 minuten te worden uitgevoerd.
      Als een scan de volgende geplande tijd overschrijdt, wordt deze scan eerst voltooid en wordt dan uitgevoerd op het volgende herhalingsinterval. De planning loopt onbepaalde tijd.
  7. Als u de scantypes anders wilt plannen voor een netwerkbereik, maakt u een nieuw netwerkgegeven voor elk scantype en stelt u de planning overeenkomstig in.

1. Klik op Opslaan. Het netwerk wordt toegevoegd aan de tabel.

Een netwerk importeren

Download een sjabloon, sla deze op als CSV en importeer de gegevens van het IP-bereik voor de netwerken om ze toe te voegen aan de tabel.

1. Selecteer Importeren. Het paneel IP-bereiken importeren verschijnt.
  2. Om uw gegevens te importeren, kunt u een sjabloon downloaden om te controleren of de gegevens de juiste opmaak hebben; naam en CIDR. U kunt een bestand ook selecteren of slepen en neerzetten om het te uploaden.
  3. De IP's worden gevalideerd bij het importeren. Laat geen rijen leeg. Geldige gegevens worden in het groen gemarkeerd. Alle ongeldige of dubbele gegevens worden in het rood gemarkeerd. U kunt niet doorgaan zolang de ongeldige gegevens niet zijn gecorrigeerd in het CSV-bestand.
  4. Klik op Bevestigen. De netwerken worden toegevoegd aan de tabel.

Acties

De volgende acties kunnen van toepassing zijn op meerdere geselecteerde netwerken. Om een netwerk op te nemen in de actie, klikt u op het selectievakje in de eerste kolom. Om een actie op slechts één netwerk toe te passen, selecteert u het beletselteken pictogram beletselteken.

• Start:klik hierom om een aanvraag voor het starten van de scan naar de agent te verzenden. De types scans die zullen worden uitgevoerd, worden weergegeven in de kolom Scantypes. Om de scantypes te wijzigen, bewerkt u het netwerkbereik.
    De laatst uitgevoerde scans kunt u zien in Apparaten > Apparaatdetails > Gegevensbronnen. De Discovery-scans zijn: IvantiActiveEngine, IvantiSnmpEngine, IvantiRemoteinventoryEngine en IvantiOsEngine.
    De status van de scan wordt gemeld in de kolom Status :
    • Blanco: er is nooit een scan uitgevoerd.
    • Start aangevraagd: het starten van een scan is aangevraagd.
    • In wachtrij: de agent heeft een startaanvraag ontvangen, handmatig via een gebruiker of automatisch volgens een planning.
    • Bezig: de scan is gestart en is bezig.
    • Stop aangevraagd: een gebruiker heeft gevraagd om elke eventueel lopende scan te stoppen.
    • Stoppen: de agent heeft een aanvraag tot stoppen ontvangen.
    • Gestopt: de scan is gestopt.
    • Voltooid: de scan is voltooid.
    • Scanstatus niet ondersteund: de versie van de agentloze engine biedt geen ondersteuning voor rapportage over de scanstatus. De versie moet 1.0.859.0 of later zijn, agenten zouden automatisch moeten bijwerken.

Beweeg de aanwijzer over de voorgangsbalk van Status om knopinfo met meer details weer te geven, zoals de scantypes, de scanduur, het aantal doel-IP's in het netwerk en de manier waarop de scans worden gestart, hetzij volgens een schema of handmatig,en het tijdstip (lokale tijdzone voor het apparaat waarop u zich bevindt) waarop de eerste scan is gestart.

Als de scan loopt op een schema, verschijnt de planningsfrequentie in de kolom Planning. Als de kolom leeg is, dan is er geen planning ingesteld.

• Stop: klik om de scan te stoppen.
  • Bewerken: klik hierop om de netwerknaam, het IP-bereik, de geselecteerde scantypes en de uitvoerplanning te bewerken.

Wanneer u meerdere items selecteert om ze te bewerken, als er een combinatie is van ingeschakelde en uitgeschakeld functies, zoals scantypes of planningen, verschijnt het selectievakje selectievakje met blauwe achtergrond en wit streepje. Als alle functies voor de geselecteerde items zijn ingeschakeld, verschijnt het selectievakje selectievakje met blauwe achtergrond en wit vinkje. Als het selectievakje leeg is, worden alle functies uitgeschakeld.

• Verwijderen: klik om het netwerk te verwijderen.

Raster aanpassen: opent de Kolomkiezer. selecteer welke kolommen moeten worden weergegeven. U kunt ook de volgorde van de kolommen in de tabel wijzigen.

Raster opnieuw instellen: zet de tabel terug in het originele formaat.