Patch voor Intune

Sommige functies van Patch Intelligence zijn ook beschikbaar met uw Ivanti Neurons Patch voor Intune-licentie. U kunt de informatie bijvoorbeeld gebruiken op het tabblad Alle patches van Patch Intelligence om inzicht te verkrijgen in de risico- en betrouwbaarheidspercentages voor elke patch. Om toegang te krijgen tot Ivanti Neurons for Patch Intelligence, navigeert u naar Patch Management > Patch Intelligence.

Ivanti Neurons Patch for Intune is een op cloud gebaseerde oplossing die de Microsoft Intune-implementatie uitbreidt om beheercapaciteiten van toepassingen van derden op te nemen. U kunt een aantal producten van derden publiceren naar de Intune-console, inclusief: 7-Zip, Adobe Acrobat, Slack, Zoom Client en meer. Daarnaast kunt u uw eigen aangepaste toepassingen toevoegen aan Ivanti Neurons Patch for Intune. Zie Producten maken voor informatie over het toevoegen van uw eigen producten.

Selecteer de gewenste producten in de tabel en publiceer ze vervolgens naar Microsoft Intune. De normale Intune-processen worden dan gebruikt voor het implementeren van de producten op eindpunten. Ivanti Neurons Patch for Intune controleert de Catalogus door Ivanti ondersteunde producten continu op nieuwe versies van uw beheerde en onbeheerde producten. Als een nieuwe versie van een beheerd product beschikbaar wordt, kunt u kiezen of uw goedkeuring moet worden gevraagd of als de nieuwe versie automatisch wordt gepubliceerd zonder tussenkomst van de gebruiker.

Nadat Patch for Intune een product heeft gepubliceerd in Intune, beslist Intune zelf wanneer daadwerkelijk wordt geprobeerd het product te implementeren op een eindpunt. Dit is afhankelijk van uw omgeving en kan alles zijn van enkel minuten tot enkele uren later. Als u problemen heb met implementatieproducten van Intune, zie Win32 app-problemen oplossen op de website van Microsoft (opent in een nieuw venster).

Om veiligheidsredenen moet u, om toegang te krijgen tot sommige functies van Ivanti Neurons Patch for Intune, zich verifiëren met uw Azure-referenties wanneer daarom wordt gevraagd. De frequentie van deze vereiste is afhankelijk van de configuratie van uw omgeving.

Wanneer u Patch for Intune voor het eerst start of wanneer er nieuwe configuratie-instellingen nodig zijn, verschijnt er een configuratiewizard om u op weg te helpen.

Over de Catalogus door Ivanti ondersteunde producten

U kunt de Catalogus van door Ivanti ondersteunde producten vinden op de Ivanti-website (opent op een nieuw tabblad).

Om e-mailmeldingen te ontvangen wanneer updates beschikbaar zijn in de productcatalogus, gaat u naar de pagina Ivanti Neurons Patch for Intune-community . Abonneer met Deelnemen aan groep en selecteer de frequentie van meldingen.

Systeemvereisten

Het volgende is vereist voor het gebruik van Ivanti Neurons Patch for Intune:

• Een Ivanti Neurons-patch voor Intune-licentie
  • Een geldige Microsoft Intune-omgeving
  • Een webbrowser
  • Een van de volgende rollen:
    • Toepassingsbeheer (Intune) EN Global Reader (Entra ID)
    • Intune-beheerder (Entra ID)
    • U kunt ook Globale beheerder (Entra ID) gebruiken.

• Voor het distribueren van het Ivanti Code Signing-certificaat hebt u ook de rol Beleids- en profielbeheer in Intune nodig
  • Voor de beste resultaten bij het distribueren van toepassingen, moet u ook het Ivanti Code Signing-certificaat distribueren zoals hieronder beschreven.

Om het Ivanti Code Signing-certificaat te distribueren:

1. Klik in het Ivanti Neurons-platform onder Beheerop Patch voor Intune-instellingen.
    De pagina Patch voor Intune-instellingen wordt weergegeven. De sectie Certificaatdistributie rapporteert de huidige status van uw Ivanti-certificaat, als het is gedistribueerd met Ivanti Neurons Patch for Intune.
  2. Als het nieuwste Ivanti-certificaat is gedistribueerd naar Intune, kunt u Opnieuw controleren.
    Als u een oud Ivanti-certificaat hebt gedistribueerd of geen Ivanti-certificaat hebt gedistribueerd, klikt u op Distribueren.
    Het dialoogvenster Certificaat distribueren verschijnt en toont de details van het certificaat dat zal worden gedistribueerd.
  3. Selecteer Toewijzen aan alle apparaten of selecteer de gekoppelde apparaten waarnaar u het certificaat wilt distribueren in het vak Groepen selecteren.
  4. Klik op Distribueren.
    Het certificaat wordt gedistribueerd zoals geconfigureerd.

Toepassingen verwijderen

De meeste toepassingen die zijn ingepak tin een .msi gebruiken msiexec om zichzelf te verwijderen. Deze methode is echter minder betrouwbare als de toepassingen werd ingepakt in een .exe. Om dit af te handelen heeft Ivanti een oplossing ontwikkeld met de naam IvantiLUAExecutor.exe die een compilatie van scripts gebruikt van verwijderingsmethodes, gedefinieerd door de leverancier van de toepassing zodat deze toepassingen kunnen worden verwijderd met Intune.

De verwijderingsmethode maakt een logboek met de naam ScriptExecutor.log wanneer deze wordt uitgevoerd door Intune. Als een toepassing verkeerd wordt verwijderd, registreert dit bestand fouten die mogelijk zijn opgetreden tijdens het verwijderen. Dit is alleen nodig als de toepassing is ingepakt in een .exe.