Beheer op afstand van Ivanti Neurons Platform

Dankzij beheer op afstand van het Neurons Platform kunnen IT-analisten met machtigingen Globale acties > Beheer op afstand op een veilige manier eindpunten op afstand beheren zodat ze problemen kunnen oplossen of gebruikers kunnen helpen opleiden.

Beheer op afstand van het Neurons Platform wordt uitgevoerd in uw browser en vereist niet dat u een aanvullende netwerkinfrastructuur instelt, zoals Ivanti Eindpuntbeheer of een toepassing van Ivanti Cloud Services. Zowel de analist als het eindpunt vereisen internettoegang. Alle communicatie voor beheer op afstand gaat via beveiligde internetcloudservers die TLS-gecodeerde WebSockets gebruiken, zelfs als het eindpunt dat u op afstand beheert , op hetzelfde netwerk is als u.

Beheer op afstand van Neurons Platform werkt met actuele versies van deze browsers:

• Chrome
  • Firefox
  • Edge (de versie gebaseerd op the Chromium)

Agenten installeren

Om beheer op afstand van het Neurons Platform te gebruiken, moet u een Neurons Platform-tenant hebben waarvoor beheer op afstand is ingeschakeld. Dit zijn de ondersteunde eindpuntbesturingssystemen:

• Windows 10, 11 (64-bits en 32-bits)
  • macOS 10.13 en nieuwer

Beheer op afstand van het Neurons Platform vereist een bijgewerkte installatie van Ivanti Neurons-agent die ondersteuning voor beheer op afstand omvat. Neurons Platform-tenants waarvoor beheer op afstand is ingeschakeld, hebben twee beschikbare versies van Ivanti Neurons-agent op de agentdownloadpagina: één die ondersteuning voor beheer op afstand biedt en één die dat niet doet.

Een Ivanti Neurons-agent die beheer op afstand ondersteunt, downloaden

1. Klik op Admin > Agentbeheer.
  2. Op de pagina Agentbeheer vindt u downloadopties voor Windows- en Mac-agenten. Elke agent kan worden gedownload zodat deze in de interactieve of in de stille modus. Voor Windows-agenten moet u zorgen dat u op de knop Downloaden met beheer op afstand klikt. Voor meer informatie over het installeren van agenten, zie Agentbeheer.

Na het installeren van de Ivanti Neurons-agentbootstrap, kan het meerdere minuten duren tot de agentcomponenten downloaden op de achtergrond. Zodra dat klaar is, moet beheer op afstand beschikbaar zijn als een actie voor dat eindpunt.

Een sessie beheer op afstand starten

Aangemelde gebruikers van Neurons Platform met de machtiging tot voor beheer op afstand kunnen elk eindpunt op afstand bedienen. Als een gebruiker is aangemeld op het eindpunt, wordt de gebruiker gevraagd of hij de sessie beheer op afstand wil toestaan. De gebruiker heeft 30 seconden om de aanvraag toe te staan of te weigeren. Na de time-out wordt de sessie geannuleerd.

Als er geen gebruiker is aangemeld, zullen analisten het aanmeldingsscherm zien en moet vanaf daar worden aangemeld.

Via Beheer op afstand kunt u de video, het toetsenbord en de muis bedienen. Audio wordt niet ondersteund.

Een sessie beheer op afstand starten

1. Zoek in de weergave Apparaten naar het apparaat dat u op afstand wilt bedienen en klik erop.
  2. Klik in Apparaatdetails onder het paneel Acties op Beheer op afstand.

Een viewerpagina (RCViewer) voor de beheer op afstand wordt geladen in een nieuw tabblad. Het kan tot ca. 30 seconden duren om verbinding te maken, afhankelijk van de snelheid waarmee het eindpunt de componenten van de agent Beheer op afstand laadt. Als u het nieuwe tabblad niet ziet, moet u controleren of het niet geblokkeerd was door een pop-upblokkering.

Tijdens het beheer op afstand heeft het eindpunt een groene rand rond de schermranden. In de rechterbenedenhoek verschijnt ook een pop-upmelding van het beheer op afstand terwijl de sessie actief is. Verplaats deze melding als deze in de weg staat.

Afstandsbedieningstips:

• Knop Ctrl+Alt+Delete Knop Windows-toets Gebruik de werkbalkknoppen Ctrl+Alt+Del en Windows-toets om die toetsaanslagen naar het eindpunt te verzenden.
  • Knop Resolutie Gebruik de schaalwerkbalk Resolutie om de weergave te schakelen tussen Passend maken en 1:1 oorspronkelijke resolutie. De originele resolutie kan groter zijn dan uw browservenster en u moet de schuifbalken gebruiken om delen van het bureaublad die niet in het weergavevenster passen, weer te geven.
  • Knop Volledig scherm Gebruik de werkbalkknop Volledig scherm om te schakelen tussen weergaven in venster en op volledig scherm.
  • Knop Sluiten Gebruik de werkbalkknop Sluiten om de sessie te beëindigen. Analisten zullen dan de kans hebben om de sessiekwaliteit te beoordelen en opmerkingen naar Ivanti te sturen.

Bestanden overdragen

Met Bestandsoverdracht kunt u bestanden downloaden van of uploaden naar het doel. Zodra u de verbinding hebt gemaakt, kunt u op de knop bestandsoverdracht klikken om de pagina voor de bestandsoverdracht te openen. U zult een lijst zien van de beschikbare stationsletters op het doel. Wanneer u dubbelklikt op een stationsletter start het bladeren van het extern bestandssysteem op dat station.

Zodra u een locatie hebt gezocht, kunt u vanaf dat punt een bestand of map downloaden of kunt u een bestand uploaden naar dat punt. Als u een te downloaden map selecteert, zal de RCViewer-toepassing die map en de inhoud ervan inpakken voordat u het downloaden van het resulterende zipbestand start.

Bestanden overdragen naar een doel
  1. Klik op de knop Bestandsoverdracht Knop Bestandsoverdracht.
  2. Start met het bladeren naar het doelbestandssysteem door te dubbelklikken op een stationsletter in de lijst.
  3. Navigeer naar de doelmap die u wilt downloaden (dubbelklik op mappen in de lijst om ze te openen).
  4. Klik op de knop Uploaden en blader door uw lokaal bestandssysteem om het bestand dat u wilt uploaden, te selecteren.
  5. Klik op Openen. Het bestand wordt overgedragen en verschijnt in de doelbestandsbrowser.
De bestanden overdragen vanaf een doel
  1. Klik op de viewerpagina van de afstandsbediening op de knop Bestandsoverdracht Knop Bestandsoverdracht.
  2. Start met het bladeren naar het doelbestandssysteem door te dubbelklikken op een stationsletter in de lijst.
  3. Navigeer naar het doelbestand dat u wilt downloaden (dubbelklik op mappen in de lijst om ze te openen).
  4. Klik op de knop Downloaden en blader door uw lokaal bestandssysteem om de doelmap te selecteren.
  5. Klik op Opslaan om het bestand te downloaden.

Bestanden op afstand uitvoeren

U kunt programma's op afstand uitvoeren op het doel. Als u een opdracht uitvoert die wordt uitgevoerd in een opdrachtprompt of PowerShell, zal de RCViewer-toepassing de uitvoer vastleggen van die opdracht zodat u deze later kunt zien. Als u een opdracht uitvoert die een Windows-toepassing start, wordt die toepassing gestart en wordt er geen uitvoer vastgelegd.

Wanneer u een bestand uitvoert, toont de RCViewer-toepassing de uitvoerstatus. Als het uitvoeren een resultaat heeft vastgelegd, klikt u op Weergeven om dit te zien. De geschiedenis van de uitvoeringsstatus wordt gewist wanneer de sessie sluit.

U kunt toepassingen uitvoeren op het doel asl een van deze gebruikers: Lokaal systeem, Lokaal systeem met GUI of al de Aangemelde gebruikers.

Wanneer u het gewenste programma Uitvoering uitvoeren opgeeft, kunt u het direct invoeren of op het tabblad Extern bestandssysteem klikken en ernaar zoeken. Als u geen programmapad opneemt, moet het programma zich in het Windows-doelpad bevinden voor een geslaagde uitvoering.

Om een bestand op afstand uit te voeren
  1. Klik op de viewerpagina van de afstandsbediening op de knop Uitvoeren op afstand Knop Uitvoeren op afstand.
  2. Als het programma dat u wilt uitvoeren, in het Windows-pad aanwezig is, tikt u de opdracht om het te starten in het veld Uitvoering uitvoeren.
  3. Als het programma dat u wilt uitvoeren, zich niet in het Windows-pad bevindt, klikt u op het tabblad Extern bestandssysteem. Navigeer naar de map van het programma op het doel (dubbelklik op mappen in de lijst om ze te openen) en dubbelklik op het programma dat u wilt uitvoeren.
  4. Selecteer de gewenste gebruiker voor Uitvoeren als.
  5. Klik op de knop Start.
  6. Geef de uitvoeringsstatus weer in de opdrachtgeschiedenis. Als het uitvoeren een resultaat heeft vastgelegd, klikt u op Weergeven om dit te zien.

Voorbeeld van uitvoeren op afstand