Agentimplementatie

De Ivanti Neurons Agent is vereist voor het gebruik van het Ivanti Neurons-platform. Er zijn twee manieren om de agent op het eindpunt te krijgen:

• Agent implementeren via handmatige installatie: selecteer dit om de agent te downloaden en handmatig te installeren via de opdrachtregel op elk doelapparaat.
  • Agent implementeren via Neurons push-installatie: selecteer dit om de agent te downloaden en te implementeren op doelapparaten.

Agent handmatig installeren

Om een Ivanti Neurons-agent handmatig te installeren, doet u het volgende:

1. Navigeer naar Agenten > Agentimplementatie en klik op de tegel Agent implementeren via handmatige installatie op Aan de slag.
    De pagina Een agent handmatig installeren verschijnt.
  2. Kies uw agentbeleid: kies in de vervolgkeuzelijst voor het Agentbeleid dat u wilt toewijzen aan de agent of begin met het typen van de naam van het beleid om de vervolgkeuzelijst te filteren.
    Agentbeleidslijnen worden gemaakt in Agenten > Agentbeleidslijnen.
  3. Kies uw inschrijvingssleutel: kies in de vervolgkeuzelijst voor de Inschrijvingssleutel die u wilt gebruiken voor het registreren van de agent. In plaats van een nieuwe sleutel te gebruiken, kunt u ook Nieuwe sleutel maken selecteren. Het paneel Inschrijvingssleutel maken verschijnt.
    Inschrijvingssleutels worden gemaakt in Agents > Inschrijvingssleutels.
  4. Kies het eindpuntsysteem van de host: selecteer het besturingssysteem voor het apparaat waarop u de agent installeert:

Nadat de agent is geïnstalleerd op het eindpunt, worden de apparaatdetails weergegeven in het hoofdmenu > Apparaten.

Als u distributiesoftware gebruikt (zoals Ivanti Endpoint Manager) die de argumenten afzonderlijk verzendt, moet u eraan denken om de naam van het agentbestand te verwijderen uit de gekopieerde tekst voordat u het kopieert in de distributiesoftware. Voor details over het gebruik van Ivanti Eindpuntbeheer voor het distribueren van de Ivanti Neurons-agent, raadpleegt u Een Ivanti Neurons-agent implementeren met Eindpuntbeheer.

Agent implementeren met Ivanti Neurons

Ga als volgt te werk om een Ivanti Neurons-agent te implementeren en te installeren op een eindpunt met Ivanti Neurons:

1. Navigeer naar Agenten > Agentimplementatie en klik op de tegel Agent implementeren via Neurons-pushinstallatie op Aan de slag.
    De pagina Implementeren met Ivanti Neurons verschijnt.
  2. Implementatie-instellingen

3. Agentbeleid: kies in de vervolgkeuzelijst voor het Agentbeleid dat u wilt toewijzen aan de agent of begin met het typen van de naam van het beleid om de vervolgkeuzelijst te filteren.
    Agentbeleidslijnen worden gemaakt in Agenten > Agentbeleidslijnen.
  4. Inschrijvingssleutel (resterende activeringen): kies in de vervolgkeuzelijst voor de Inschrijvingssleutel die u wilt gebruiken om de agent te registreren of begin met het typen van de inschrijvingssleutel om de vervolgkeuzelijst te filteren.Controleer of u nog voldoende activeringen hebt voor het aantal apparaten dat u wilt implementeren.
    In plaats van een nieuwe sleutel te gebruiken, kunt u ook Nieuwe sleutel maken selecteren. Het paneel Inschrijvingssleutel maken verschijnt.
    Inschrijvingssleutels worden gemaakt in Agents > Inschrijvingssleutels.
  5. Implementeren van: kies in de vervolgkeuzelijst voor het eindpunt dat u wilt gebruiken voor de implementatie of begin met het typen van de naam van het eindpunt om de vervolgkeuzelijst te filteren.Alleen eindpunten waarop de agent is geïnstalleerd, met de capaciteit Implementatie ingeschakeld, zijn beschikbaar voor selectie.
  6. Bronapparaten

De sectie Bronapparaten toont een lijst van alle apapraten die een naam, IP-adres en besturingssysteem hebben in de hoofdweergave Apparaten van Neurons.

7. De standaardlijst is Alle apparaten. U kunt de list filteren op het volgende of u kunt de zoekmogelijkheid gebruik om een specifiek apparaat te zoeken:
    • Alle apparaten (standaard), standaard Apparaatgroepen: via EPM beheerd, via Cloud beheerd, Draagbaar, openbare apparaatgroepen of uw persoonlijke Apparaatgroepen (gemaakt binnen Apparaten).
    • Met of Zonder agenten.
  8. Schakel het selectievakje in voor elk apparaat waarvoor u de agent wilt implementeren.
  9. Klik op Toevoegen om de geselecteerde bronapparaten toe te voegen aan de sectie Doelapparaten.
  10. Doelapparaten

De sectie Doelapparaten geeft een overzicht van alle apparaten die u hebt toegevoegd vanaf de sectie Bronapparaten. Dit zijn de apparaten die u hebt geselecteerd voor het implementeren van de agent.
    De apparaatnaam, het IP-adres en het Besturingssysteem vanaf de record Apparaten wordt weergegeven.

11. Klik op Implementeren om de implementatie op alle doelapparaten te starten.
    De implementatiestatus is zichtbaar in de kolom Status op de pagina Agentbeheer.
  12. Als u een apparaat moet verwijderen van de doellijst, schakelt u het selectievakje in naast het apparaat en klikt u op Verwijderen. U kunt ook op Alles verwijderen klikken om alle apparaten te verwijderen van de doellijst.

Referenties

Er zijn apparaatreferenties vereist voor de agent om acties uit te voeren op een apparaat waarvoor hogere bevoegdheden vereist zijn of om te scannen naar andere aapparaten op het netwerk. U kunt niet doorgaan met de implementatie zolang niet alle referenties zijn toegevoegd voor het relevante OS waarop wordt geïmplementeerd.Het tabblad Referenties wordt gemarkeerd in het rood tot dit wordt opgelost.

13. Stel de referenteis in voor het relevante OS: Windows, macOS, Linux. Kies in de vervolgkeuzelijst voor een referentie.Om nieuwe referenties te maken, selecteert u Nieuwe referentie maken. Het venster Nieuwe referentie verschijnt.