De pagina Agentbeheer biedt een lijst van alle agenteindpunten.Vanaf hier kunt u het toegewezen beleid weergeven, een beleid opnieuw toewijzen of implementeren, de installatie van een agent ongedaan maken en een agenteindpunt verwijderen.

Apparaten worden weergegeven in deze lijst zodra de actie Implementeren is aangevraagd voor het apparaat. Zie Agentimplementatie voor meer informatie over het implementeren op een apparaat.

De naam van het agenteindpunt, het geïnstalleerde agentbeleid, de status, het platform en de geïnstalleerde datumweergave voor elk agenteindpunt. De status biedt details over de status van het eindpunt.Beweeg de muis over het pictogram Statusinformatie i-pictogram voor elk agenteindpunt voor meer details.

Acties

Beleid opnieuw toewijzen

Om een ander beleid toe te wijzen aan een agenteindpunt.

1. Schakel het selectievakje in naast het agenteindpunt waaraan u een beleid opnieuw wilt toewijzen.
  2. Selecteer Acties > Beleid opnieuw toewijzen.
    Het paneel Beleid opnieuw toewijzen verschijnt.
  3. Selecteer een Agentbeleid in de vervolgkeuzelijst of voer de beleidsnaam in om de lijst te filteren.
  4. Klik op Opslaan.
    Het paneel Beleid opnieuw toewijzen sluit.
  5. Op de pagina Agentbeheer, wordt de Status bijgewerkt naar Opnieuw toewijzen beleid aangevraagd. Beweeg de muisaanwijzer over de status om te zien wie de beleidswijziging heeft gevraagd, op welke datum en de naam van het beleid dat werd toegewezen.

Agent opnieuw implementeren

Een agent opnieuw implementeren.

1. Schakel het selectievakje in naast het agenteindpunt waarvoor u de implementatie opnieuw wilt proberen.
  2. Selecteer Acties > Agent opnieuw implementeren.
    Het paneel Agent opnieuw implementeren verschijnt.
  3. Selecteer het Agentbeleid dat u wilt implementeren of voer de beleidsnaam in om de lijst te filteren.
  4. Selecteer de Inschrijvingssleutel of voer de naam in om de lijst te filteren. Als u een nieuwe sleutel wilt gebruiken, selecteert u Nieuwe sleutel maken: het venster Inschrijvingssleutel maken verschijnt.
  5. Selecteer het agenteindpunt dat u wilt gebruiken voor Implementeren van of voer de naam in om de lijst te filteren. De vervolgkeuzelijsten tonen de beschikbare agenteindpunten die een beleid hebben met de capaciteit Implementatie ingeschakeld.
  6. Als er geen geldige referenties zijn, is de vervolgkeuzelijst Referenties beschikbaar. Selecteer de Referentie voor het agenteindpunt. Of selecteer Nieuwe referentie maken: het venster Nieuwe referentie verschijnt.
  7. Klik op Opnieuw implementeren om de implementatie opnieuw te proberen.

Agent verwijderen

De agent verwijderen.

1. Schakel het selectievakje in naast het agenteindpunt waarvan u de installatie van de agent ongedaan wilt maken.
  2. Selecteer Acties > Agent verwijderen.
    Het dialoogvenster Agent verwijderen verschijnt.
  3. Klik op Verwijderen.
    De installatie van de agent wordt ongedaan gemaakt en het agenteindpunt is niet langer zichtbaar in de lijst op de pagina Agentbeheer nadat deze is vernieuwd.

Agenteindpunt verwijderen

Wanneer een agent handmatig werd verwijderd van een eindpunt, of als de status niet vooruitgaat, moet u deze verwijderen uit de lijst Agenteindpunten.

1. Schakel het selectievakje in naast het agenteindpunt dat u wilt verwijderen uit de lijst.
  2. Selecteer Acties > Agenteindpunt verwijderen.
    Het bevestigingsdialoogvenster Agenteindpunt verwijderen verschijnt.
  3. Klik op Verwijderen.
    Het agenteindpunt is verwijderd en staat niet langer in de lijst op de pagina Agentbeheer.