Edge Intelligence-instellingen

Op de pagina Edge Intelligence-instellingen kunt u Configuraties van Edge Intelligence beheren, die instellingen bevatten die betrekking hebben op het Algemeen gedrag en de Monitoring-functie van Edge Intelligence.
U wijst een configuratie toe aan eindpunten met behulp van Agentbeleid. Schakel in een beleid de Edge Intelligence-capaciteit in en selecteer de gewenste Configuratie. Zie ook Agentbeleidslijnen. Na het toewijzen of bewerken van een configuratie, wacht u gedurende het timinginterval voor Check-in agent voordat de wijzigingen van kracht worden.

U moet een rol hebben met de machtigingen Edge Intelligence > Configureren om Edge Intelligence-configuraties te beheren. Zie Toegangsbeheer voor meer informatie over rollen en machtigingen.

Om toegang te krijgen tot de pagina Edge Intelligence-instellingen, navigeert u naar Insights > Edge Intelligence-instellingen.

Een configuratie maken

1. Selecteer Configuratie maken.
    De pagina Nieuwe Edge Intelligence-configuratie wordt geopend.

2. Geef een Configuratienaam en (optioneel) een Beschrijvingop.

3. Geef de instellingen op die u op eindpunten wilt toepassen wanneer deze configuratie aan hen wordt toegewezen:

• Op het tabblad Algemeen gedrag kunt u de locatiesensor inschakelen op eindpunten waarop Microsoft Windows wordt uitgevoerd.
      Als u de locatiesensor wilt uitschakelen, worden er geen locatiegegevens verzameld door Edge Intelligence en is deze daardoor niet beschikbaar voor een van uw leden van het Neurons-platform.
      De locatiesensor vereist ook toegang tot https://edgelocation.ivanticloud.com. Zie Vereiste URL's, IP-adressen en poorten voor meer informatie over URL's en IP-adressen die worden gebruikt door het Neurons-platform.

Als de locatiesensor is ingeschakeld, zijn de locatiegegevens beschikbaar voor leden met de machtigingen voor Edge Intelligence > Locatie weergeven.Zie Toegangsbeheer voor meer informatie over rollen en machtigingen.

Voor apparaten waarop Apple macOS wordt uitgevoerd, is er momenteel een algemene instelling voor de locatiesensor in het Paneel Ivanti Edge Intelligence-configuratie.

• Op het tabblad Monitoring kunt u de metrische gegevens selecteren die u wilt monitoren op de eindpunten waarop deze configuratie van toepassing is.
      Momenteel kunnen de volgende metrische gegevens worden gecontroleerd: CPU-gebruik, Geheugengebruik, Locatie, Batterijstatus en Schijfruimte.
      De indicator naast de naam van de metriek geeft de besturingssysteemfamilie aan (bijv. Microsoft Windows of Apple macOS) waarvoor de metriesche gegevens kunnen worden gecontroleerd.
      Bekijk het opsommingsteken aan het einde van de korte beschrijving van het metrische gegevens voor informatie over waar u toegang kunt krijgen tot de verzamelde gegevens.

U kunt een configuratie toepassen op eindpunten die geen ondersteuning bieden voor sommige of alle instellingen. Deze instellingen worden gewoon genegeerd.

4. Wanneer u uw instellingen hebt voltooid, klikt u op Opslaan in de rechterbovenhoek.
    De knop Configuratie bewerken wordt beschikbaar.

5. Selecteer de pijl naar links in de linkerbovenhoek om terug te keren naar de hoofdpagina Edge Intelligence-instellingen.

Een configuratie bewerken

1. Klik op de naam van de configuratie die u wilt bewerken. U kunt ook het selectievakje naast Configuratie inschakelen en Acties > Configuratie openenselecteren.
    De pagina Edge Intelligence-configuratie weergeven wordt geopend.

2. Selecteer Configuratie bewerken in de rechterbovenhoek van de pagina.
    De pagina Weergave verandert in de pagina Edge Intelligence-configuratie bewerken.

3. Wanneer u klaar bent met het bewerken van uw instellingen, klikt u op Opslaan in de rechterbovenhoek.

4. Selecteer de pijl in de linkerbovenhoek om terug te keren naar de hoofdpagina Edge Intelligence-instellingen.

Een configuratie verwijderen

1. Schakel het selectievakje naast Configuratie in. U kunt meerdere configuraties selecteren.

2. Selecteer Acties > Configuratie(s) verwijderen.
    Er verschijnt een bevestigingsdialoogvenster.

3. Nadat u het dialoogvenster hebt bevestigd, probeert het systeem de geselecteerde configuratie(s) te verwijderen. Alleen configuraties die niet in gebruik zijn in Capaciteiten agentbeleid, kunnen worden verwijderd.

4. Als het systeem een configuratie niet kan verwijderen, verschijnt er een dialoogvenster met de reden en wordt er een Waarschuwingspictogram weergegeven naast de configuratienaam.
    In dit geval zoekt u het Agentbeleid dat de configuratie gebruikt in de Edge Intelligence-capaciteit en configureert u dit om een andere configuratie te gebruiken.
    Daarna kunt u de configuratie verwijderen die u probeerde te verwijderen.