Agent-UI

De gebruikersinterface van de Ivanti Neurons Agent helpt eindgebruikers om hun computer te beschermen. Dit geeft de status van de Ivanti Neurons Agent weer en biedt de eindgebruiker de mogelijkheid om acties uit te voeren die door de beheerder zijn geconfigureerd.

De Agent-UI is een capaciteit van Ivanti Neurons Agent. Om dit te installeren op een agenteindpunt, schakelt u de capaciteit Agent UI in onder Agentbeleid.

Toegang tot de Agent-UI

U of uw eindgebruikers kunnen op twee manieren toegang krijgen tot de gebruikersinterface van Ivanti Neurons Agent op het doelapparaat:

• Selecteer Start > Ivanti Neurons Agent > Ivanti Neurons Cloud Agent
  • Dubbelklik op het volgende uitvoerbare bestand:

C:\Program Files\Ivanti\Ivanti Cloud Agent\STUILauncher.exe

Navigeren in de Agent-UI is eenvoudig. U begint op de startpagina dat uw uitgangspunt is voor alle acties. De startpagina bevat een aantal verschillende bestanden. U kunt op elke tegel klikken om de gekoppelde gegevens weer te geven en verwante taken uit te voeren.

Er wordt een beperkte versie van de agent-UI weergegeven als u het programma start terwijl een software-update bezig is. Als dit zich voordoet, wacht u enkele minuten en start u het programma opnieuw op.

Tegel Agentbesturing

De tegel Agentbeheer is altijd de eerste tegel op de startpagina. De tegel toont algemene informatie over de agent, inclusief:

• Verbonden met: de URL van de Ivanti Neurons-tenant waarmee de agent wordt verbonden.
  • Beleid: de id van het agentbeleid dat is toegewezen aan deze agent.
  • Laatste check-in: de datum en tijd waarop deze agent de laatste keer heeft ingecheckt bij Ivanti Neurons.
  • Agentversie: de versie van de agentsoftware.
  • SDK-versie: de versie van het framework van de agent en componenten van de engine-versie.

Het agentlogboek weergeven en acties uitvoeren

U kunt op de tegel Agentbesturing klikken om het agentlogboek weer te geven en een aantal acties uit te voeren. De berichten die worden voorgesteld in het agentlogboek zijn berichten op systeemniveau die uitsluitend ter informatie worden aangeboden. Er zijn geen acties die u moet ondernemen bij deze berichten.

De volgende knoppen zijn beschikbaar:

• Home: brengt u terug naar de startpagina.
  • Inchecken Begeleidt de agent om in te checken bij Ivanti Neurons en eventuele beleidswijzigingen te downloaden. Een eindgebruiker zal normaal deze knop niet moeten gebruiken tenzij u, de beheerder, dit aangeeft.
  • Binaire bestanden bijwerken: geeft de agent de opdracht om de nieuwste scan-engines en gegevensbestanden te downloaden. Een eindgebruiker zal normaal deze knop niet moeten gebruiken tenzij u, de beheerder, dit aangeeft.
  • Systeemlogboek wissen Wist alle informatie uit het logboekbestand.

Tegel Patch-engine

U kunt de tegel Patch-engine gebruiken voor het uitvoeren van de volgende taken:

• Het kan alle periodieke scans uitvoeren om alle ontbrekende patches en productniveaus te detecteren
    Een patchscan wordt automatisch geactiveerd door elk van de volgende patch- of systeemgebeurtenissen:
    • Onmiddellijk voor en na een patchimplementatie
    • Vóór de fasering van patchinhoud voor een implementatie
    • Elke dag (als geen van de vorige twee activeringsgebeurtenissen zijn opgetreden)
    • Een herstart van de machine (als het driedagenritme werd gemist)
    Een patchscan kan ook handmatig worden gestart met het agent-clientprogramma of door een agentopdracht van een opdrachtprompt.
  • Alle ontbrekende patches en productniveaus implementeren om zwakke punten in de softwarebeveiliging te sluiten

De tegel Patch-engine toont het aantal ontbrekende productniveaus en patches die werden gedetecteerd tijdens de recentste patchscan.

De tegel Patch-engine zal niet aanwezig zijn als een patchconfiguratie niet is gekoppeld met de capaciteit Patchbeheer in het agentbeleid.

De beschikbare taken weergeven en acties uitvoeren

U kunt op de tegel Patch-engine klikken om de patchtaken weer te geven die zijn geconfigureerd voor gebruik. Er wordt een logbestand geleverd voor elke beschikbare patchtaak. Elk logboek bevat statusberichten met betrekking tot de recentste acties die werden uitgevoerd door die taak. Er wordt gedetailleerde informatie gegeven over patchdownloads, installaties, gelukte en mislukte bewerkingen. Afhankelijk van de manier waarop u uw patchconfiguratie hebt geconfigureerd, kunt u de keuze hebben uit meerdere taken.

De volgende knoppen zijn beschikbaar:

• Home: brengt u terug naar de startpagina.
  • Taak starten wanneer u op de naam van een taak klikt, wordt die taak gestart op de computer. De taak wordt uitgevoerd met de unieke opties die werden geconfigureerd voor de patchtaak.

Een patchtaak zal zoeken naar softwarepatches en productniveaus die ontbreken op de machine. De scan zal worden uitgevoerd op de achtergrond, zodat u kunt blijven werken terwijl de scan wordt uitgevoerd. Scanresultaten worden gemeld aan Ivanti Neurons. Een record van de scan wordt weergegeven in het taaklogboek.

Als de scan een of meer ontbrekende patches detecteert, kan dit, afhankelijk van de manier waarop u de patchtaak hebt geconfigureerd, de patches automatisch implementeren. In het geval er patchimplementaties optreden, worden ze gemeld aan Ivanti Neurons. Een record van de implementatie wordt weergegeven in het taaklogboek.

Raadpleeg het bedrijfsbeveiligingsbeleid voor aanbevelingen als een patchtaak handmatig moet worden uitgevoerd door u of uw eindgebruikers. Sommige organisaties vereisten bijvoorbeeld elke 30 dagen een patchtaak, of dit kan vereist voor machines die werden uitgeschakeld of langere tijd van het netwerk waren losgekoppeld. Andere organisaties kunnen regelmatig geplande patchtaken implementeren en staan mogelijk geen handmatige patchtaken toe.

• Taak stoppen Stopt de patchtaak die momenteel wordt uitgevoerd. Telkens wanneer u een taak stop, wordt een bericht geregistreerd in het logboek. Als er geen actieve taak is, wordt deze knop uitgeschakeld.
  • Aantal pogingen resetten Stelt alle patchtellers opnieuw in. Er bestaat een unieke patchteller voor elke patch die het programma probeert te downloaden en voor elke patch die het programma probeert te installeren. Een patchteller verhoogt telkens wanneer een patch wordt gedownload of als een patchinstallatie mislukt. Mislukte download- en installatiepogingen worden geregistreerd in het patchlogboek. Als een patch na 11 pogingen niet kan worden gedownload of na 4 pogingen niet kan worden geïnstalleerd, stopt het clientprogramma met de pogingen om dit specifieke patch te implementeren. De enige manier om de implementatie van die patch te hervatten is klikken op Aantal pogingen resetten.
  • Patchgegevens bijwerken Geeft de agent de opdracht in te checken bij Ivanti Neurons en de nieuwste patchgegevens te downloaden. Een eindgebruiker zal normaal deze knop niet moeten gebruiken tenzij u, de beheerder, dit aangeeft.
Verwante onderwerpen

Agentbeleidslijnen

Agentimplementatie