Met de component Patchinstellingen kunt u instellingen configureren voor het cloudeigen patchproces. Deze component bevat het volgende:

• Tabblad Configuraties: hier kunt u bestaande patchconfiguraties weergeven en nieuwe configuraties toevoegen voor gebruik met patchimplementaties. U kunt de standaardconfiguratie gebruiken om snel aan de slag te gaan en u kunt uw eigen aangepaste configuraties opgeven. Als u meerdere configuraties maakt, hebt u de flexibiliteit om verschillende patchconfiguraties toe te wijzen aan verschillende agentbeleidslijnen.
  • Tabblad Patchgroepen: hiermee kunt u nieuwe patchgroepen toevoegen en bestaande patchgroepen beheren. Een patchgroep bevat een specifieke set patches die wordt gebruikt in implementatiebewerkingen.

Configuraties

Een configuratie definieert talrijke kenmerken van een patchimplementatie. U kunt opgeven welke patches worden geïmplementeerd, of het doelapparaat opnieuw moet worden opgestart, wanneer de implementatie optreedt en meer. U kunt kiezen om het gedrag van de standaardconfiguratie te gebruiken, wat alle kritieke beveiligingspatches voor Windows zal implementeren. U kunt ook uw eigen unieke configuraties maken.

Voor informatie over het maken van een nieuwe patchconfiguratie, zie Een aangepaste patchconfiguratie maken.

Patchgroepen

Een patchgroep is een verzameling van een of meer patches. Patchgroepen worden gebruikt voor het implementeren van een specifieke set patches.

Voorbeeld: veronderstel dat uw organisatie een patchgoedkeuringsproces heeft waaronder u vier patches hebt gecertificeerd als verplicht voor uw organisatie. Door een patchgroep te maken die alleen die vier patches bevat, kunt u zeker zijn dat die opgegevens patches zullen worden geïmplementeerd.