Ivanti Neurons-authenticatie

Als een klant van Ivanti Neurons, kunt u kiezen hoe uw leden moeten verifiëren met het Ivanti Neurons-platform. Er wordt standaard een nieuwe tenant geconfigureerd voor de gebruikersnaam en de wachtwoordauthenticatie.

Bij de eerste registratie bij het Ivanti Neurons-platform en nadat u de gebruiksrechtovereenkomst hebt geaccepteerd, krijgt u de optie om de beveiliging van uw tenant te verbeteren door een aanvullende authenticatiemethode in te schakelen. U hebt de optie om dit onmiddellijk te doen of op een latere datum. Zodra u Doe het nu hebt geselecteerd, biedt de pagina Authenticatie u de keuze uit twee methoden: Externe authenticatie (SSO) en Ivanti Neurons Multi-Factor Authentication (MFA). Raadpleeg de relevante sectie voor details over de werkwijze met de methode van uw voorkeur.

Externe authenticatie (SSO) en Ivanti Neurons Multi-Factor Authentication (MFA) sluiten elkaar wederzijds uit. Als u een externe verificatieprovider gebruikt, moet u de MFA die door die oplossing is geleverd, gebruiken.

Externe authenticatie (SSO)

Gebruik eenmalige aanmelding (SSO = single sign-on). Dit type biedt de verbeterde controle over de accountbeveiliging en -beleidslijnen, en de uitlijning met andere toepassingen die in gebruik zijn, zoals Office 365, wat zorgt voor een meer consistente gebruikerservaring.

U hebt momenteel de optie om Entra ID te selecteren als de externe authenticatieprovider. Dit is een goede keuze als u het eindgebruikerslogboek wilt centraliseren op ervaring, het optreden van met wachtwoord verwante oproepen naar de helpdesk te verminderen en granulaire controles voor beledslijnen en audittrails te hebben. Multi-Factor Authentication kan worden gebruikt indien geleverd door Entra AD.

Ivanti Neurons Multi-Factor Authentication (MFA)

Als u Entra ID-authenticatie niet kunt gebruiken, raden wij u aan Ivanti Neurons Multi-Factor Authentication (MFA) te gebruiken om de beveiliging van de eerste op gebruikersnaam en wachtwoord gebaseerde authenticatie te verbeteren. Dit geeft een extra beschermlaag door te vereisen dat een eindgebruiker een beveiligingsauthenticator-app op een mobiel apparaat gebruikt om te authenticeren met het platform.

Time-out sessie

Om nog een niveau van beveiliging toe te voegen, is de Ivanti Neurons-sessie geconfigureerd voor een time-out na 30 minuten van inactiviteit. De time-outperiode kan worden verhoogd of verlaagd.

1. Navigeer naar Beheer > Verificatie.
  2. Selecteer Configureren in de sectie Time-out sessie.
  3. In de vervolgkeuzelijst Time-out sessie selecteert u de vereiste periode van inactiviteit waarna een gebruiker automatisch wordt afgemeld.
    U kunt stappen selecteren in minuten: 5, 15, 30 of 60 of in uren: 4 of 8.
  4. Alles dat langer duur dan 30 minuten is af te raden omdat dit het beveiligingsniveau vermindert.

Uitnodiging aan Ivanti Neurons ondersteunen

U kunt een externe ondersteuningstechnicus uitnodigen voor tijdelijke toegang tot uw tenant. Zet op Aan om deze functie in te schakelen.

Zodra de functie is ingeschakeld, gaat u naar Beheer > Toegangsbeheer waarna een tabblad Ondersteuningsgebruikers wordt weergegeven. U kunt dit tabblad gebruiken om de uitnodiging te maken en te verzenden naar gebruikers van Ondersteuning.

Lees meer over Gebruikers ondersteunen.

Verwante onderwerpen

Externe authenticatie (SSO)

Ivanti Neurons Multi-Factor Authentication (MFA)