Ivanti Neurons (functie) wordt verouderd en vervangen door de nieuwe Ivanti Neurons Bots-ervaring. Raadpleeg Migreren naar Neurons Bots voor meer informatie.

Een Neuron-workflow bestaat uit een reeks verbonden fasen, ontworpen voor het automatiseren van verschillende bedrijfsprocessen en kan worden gebruikt voor het detecteren, bieden van inzicht en ondernemen van actie. U kunt een aangepaste Neuron-workflow vanaf nul maken of een vooraf gebouwde workflow bewerken om het aan te passen aan uw zakelijke behoeften met de Neuronbouwer.

Neuron-instellingen

Gebruik het paneel Neuron-instellingen instellingenpictogram voor het configureren van de Neuron-workflow. De beschikbare instellingen zijn afhankelijk van het type Neuron.

Mijn fasen

Het paneel Mijn fasen aan de linkerzijde bevat alle standaard en geïnstalleerde fasen. Er zijn verschillende fasecategorieën:

Meer query's en acties kunt u vinden in de Bibliotheek en kunt u toevoegen aan Mijn fasen. Voor meer details over de Bibliotheek gaat u naar Neurons (functie).

• Query: wordt gebruikt voor het voorstellen en fitleren van informatie van apparaten die voldoen aan de opgegeven criteria. Toon bijvoorbeeld apparaten met minder dan 10% vrije schijfruimte. De uitvoer en context van deze queryfase kan door de daaropvolgende fasen in de Neuron-workflow gaan. Elke query bevat een instelling die toestaat dat het gedrag van de Neuron wordt bediend wanneer er geen resultaten worden geretourneerd. Standaard is Neuron zal alleen doorgaan als er resultaten worden geretourneerd geselecteerd. Dit betekent dat, als er geen resultaten worden geretourneerd van online apparaten, de Neuron-workflow niet meer verder zal gaan. Als dit selectievakje wordt gewist, blijft de Neuron-workflow vooruitgaan. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor het weergeven van een waarschuwing voor de positieve bevestiging dat een probleem niet werd gezien.
  • Actie: actiefasen maken gebruik van Automatisering infrastructuur voor het uitvoeren van acties, zoals het verzenden van e-mails of het uitvoeren van aangepaste PowerShell op gebruikersapparaten. Het gebruik van variabelen is beschikbaar voor sommige acties. Zie Variabelen voor details.
  • Algemeen: bevat:
    • Filter resultaten: filtert de vastgelegde query-informatie, zoals gedefinieerd door de filtereigenschappen. Zie Filter voor details.
    • Neurons-waarschuwing: ontworpen voor het genereren van waarschuwingen op de Neurons-startpagina.
  • Aangepast: Gebruik Bash-actie, aangepast JavaScript, PowerShell-actie en Query, en met osquery kunt u acties en query's op maat maken. Alle aangepaste fasen die zijn gemaakt in Bibliotheek > Fase-editor verschijnen hier zodra ze zijn geïnstalleerd.

Voorbeelden van het gebruik van osquery en PowerShell zijn beschikbaar in Geavanceerde voorbeelden Neuron-workflows.

Werkruimte

Sleep de fasen naar de de werkruimte om de Neuron-workflow te bouwen.. Klik op een fase om de volgende opties weer te geven:

verwijderen klik om de fase te verwijderen van de Neuron.

verbinden klik om een connector toe te voegen aan een andere fase.

een schaar klik om de verbinding tussen de fasen te verbreken.

Fase-instellingen

Wanneer u een fase op de werkruimte sleept en deze is gemarkeerd, wordt het paneel Fase-intellingen geopend. Gebruik de instellingen voor het configureren en aanpassen van elke fase.

Klik op Fasegegevens om een beschrijving te zien van de fase en alle gekoppelde eigenschappen. Dee kunnen worden gebruikt als criteria voor het filteren van de queryresultaten.

Verbinding

Elke fase moet verbonden zijn met een andere fase zodat de Neuron-workflow kan worden uitgevoerd. Markeer een fase en klik en sleep de connectorpijlen verbinden naar de fase waarmee u wilt verbinding maken. Het paneel Verbinding opent waar u het verbindingstype en -stijl en de lijndikte en -stijl kan aanpassen. U kunt ook de kleur wijzigen en een label toevoegen.

Filter

U kunt queryresultaten filteren op basis van aanpasbare eigenschappen. Wanneer u een ingebouwde Query-fase verbindt met een filter, toont de vervolgkeuzelijst Eigendom alle beschikbare eigenschappen die kunnen worden geselecteerd. Om details van de eigenschappen weer te geven, gaat u naar het querypaneel Fase-instellingen en selecteert u Fase-informatie.

U kunt ook de functie Voorbeeld query gebruiken voor het beoordelen van alle doelapparaten en de resultatentabel gebruiken om het formaat en bereik van waarden die kunnen worden gefilterd, weer te geven.

Aangepaste query's zoals osquery, PowerShell en BASH vullen niet automatisch de filtereigenschappen in - Deze moeten handmatig worden ingevoerd op basis van de kolomnamen die worden geretourneerd door de query (of weergegeven in de Voorbeeldquery).

U hebt de mogelijkheid meerdere query's in reeks samen te voegen. Als dit is gebeurd, worden alle resultaten gecombineerd en kunnen ze worden gefilterd op, of gebruikt in actiefasen, zoals E-mail verzenden en ISM-ticket maken. U kunt het vergelijkend gedrag van de aangesloten filter wijzigen zodat het ofwel van toepassing is op EN- of op de OF-logica om de resultaten vast te leggen.

Neuron-workflowbouwer die de fasen en instellingen toont

Variabelen

Variabelen kunnen worden gebruikt voor het doorgeven van informatie tussen fasen en om de uitvoer van de ene actie door te geven naar een andere. Variabelen kunnen worden gebruikt voor de volgende fasen:

• Neuron-waarschuwing
  • E-mail verzenden
  • Ticket maken (ISM)

Variabelen invoegen

Om een variabele in te voegen, opent u de Fase-instellingen voor één van de geschikte fasen; Neurons Waarschuwing, E-mail verzenden, Ticket maken (ISM). Gebruik de sneltoets (Ctrl+Space) in de relevante velden om de vervolgkeuzelijst van beschikbare variabelen te openen en selecteer de variabele die u wilt gebruiken:

• Naam Neuron: [[Workflow.Name]] - de naam van de Neuron bijv. Software in zwarte lijst
  • Groepsnaam: [[Workflow.Assistant]] - de naam van de Neurons-categorie waaronder de Neuron bestaat, bijv. Naleving
  • NeuronURL: [[Workflow.Url]] - een koppeling naar de unieke instantie Nummer Uitvoering voor de Neuron
  • Initiatie Gebruiker: [[Initiation.UserId]] - de naam van de gebruiker die de handmatige instantie heeft uitgevoerd
  • Initiatie Gebruikers-id: [[Initiation.UserId]] - de id van de gebruiker die de handmatige instantie heeft uitgevoerd
  • Alle apparaatnamen: ${Ivanti.Devices} - een lijst van apparaatnamen die werden geretourneerd door de query, gescheiden door komma's
  • Alle apparaatgegevens: ${Ivanti.Results} - een lijst van alle apparaatgegevens die werden geretourneerd door de query
  • Aantal apparaten: ${Ivanti.Results.length} - het aantal apparaten dat werd geretourneerd door de number of devices that were returned query
  • Dekking - Beantwoord: het aantal apparaten dat heeft gereageerd
  • Dekking - Fouten: het aantal apparaten dat niet kon antwoorden, met fouten
  • Dekking - Percentage: het percentage van apparaten dat heeft gereageerd

Er zijn kant-en-klare sjablonen die gebruik maken van de variabelen. Voor meer complexe vereisten, bieden de velden in Neurons Waarschuwingen en E-mails ondersteuning van javascript maar deze gebruiken handgrepen

Fouten beheren

Idealiter zullen al uw Neurons met succes worden uitgevoerd op alle apparaten waarop u zich elke keer richt. In sommige gevallen zal niet alles lukken. Neurons-workflows omvatten sommige functies voor het verbeteren van het slaagpercentage. Er zijn ook enkele designbeslissingen en configuratie-instellingen die u kunt opgeven om het slaagpercentage te verbeteren en die u helpen bij het beheren van eventuele optredende fouten.

Time-outs

Er moet een evenwicht worden gecreëerd tussen het wachten tot een workflow is voltooid en deze niet verlaten om door te gaan, lang nadat deze is mislukt. Geschikte time-outs worden toegepast op elke fase van een workflow. Queryfasen hebben een time-out van 15 seconden, Acties 5 minuten en Doelacties 25 minuten.

Uitvoeringen overslaan

Geplande uitvoeringen starten alleen als de vorige uitvoering is voltooid. Het Uitvoerlogboek voor een Neuron geeft een overgeslagen uitvoering aan met pictogram Overgeslagen.

Foutvertakking

Wanneer een fase loopt, registreert de workflow op welke apparaten de fase is gelukt en op welke deze is mislukt. U kunt deze resultaten zien in de Fase-uitvoer. Als de fase slechts op enkele doelapparaten lukt, worden zowel de fase als de uitvoering gemarkeerd als gedeeltelijk gelukt pictogram Gedeeltelijk gelukt en evolueert de workflow alleen voor die apparaten waarvoor de fase is gelukt. U kunt uw workflowdesign verbeteren om deze situatie meer proactief aan te pakken door foutvertakkingen toe te voegen.

Een foutvertakking toevoegen:

1. Open de vereiste workflow.
  2. Voeg op het paneel Mijn fasen in de sectie Algemeen, een fase Filterresultaten toe onder een Actiefase.
  3. Verbind de fase Actie met de fase Filterresultaten.
  4. Klik op de fase Filterresultaten.
  5. Zet op het paneel Fase-instellingen de optie Logisch op EN, Eigenschap op Actiestatus, Vergelijking op Is gelijk aan en Waarde op Mislukt.
  6. Verbind een soortgelijke fase Filterresultaten met dezelfde fase Actie, maar met Waarde ingesteld op Voltooid.
    U hebt nu een foutvertakking die gelukte apparaten scheidt van mislukte apparaten.
  7. Onder de fase Voltooide filterresultaten, voltooit u uw workflowdesign.
  8. Onder de fase Mislukte filterresultaten, voegt u een actiefase E-mail verzenden toe om fouten te melden of voegt u een geschikte actie toe om te proberen de workflow te stimuleren.

Geavanceerde voorbeelden Neuron-workflows

De volgende voorbeelden tonen aan hoe u een Neuron-workflow kunt opbouwen en hoe u gebruik kunt maken van de aangepaste query's en acties: