Ivanti Neurons (functie) is verouderd en wordt vervangen door de nieuwe Ivanti Neurons Bots-ervaring. Raadpleeg Migreren naar Neurons Bots voor meer informatie.

Ivanti Neurons biedt krachtige hyper-automatiseringscapaciteiten voor IT-afdelingen en met de interface zonder of met lage code en de rijke gebruiksklare inhoud, kunnen organisaties na enkele minuten starten met het oplossen van talrijke uitdagingen in het hele IT-landschap.

Ivanti Neurons wordt standaard gebruikt door IT-beheerders of managers die de verantwoordelijkheid hebben voor de productiviteit, gezondheid of beveiliging van meerdere gebruikers, apparaten of degenen die tooling bieden voor analisten van servicedesks om hun capaciteiten op het vlak van probleemoplossing te verbeteren. Er zijn veel kant-en-klare Neuron-query's en -acties waarmee u kunt problemen beginnen oplossen, maar Ivanti Neurons is ook oneindig uitbreidbaar dankzij de ondersteuning van PowerShell en osquery.

Ivanti Neurons bestaat uit twee afzonderlijk licentieerbare functies: Neurons for Healing en Neurons Workspace.

Neurons for Healing

Neurons for Healing kan worden gebruikt voor het verhogen van de efficiëntie en veiligheid van gebruikers en apparaten door de omgeving automatisch te controleren op naleving en gebruikersproductiviteitbelemmeringen die belangrijke inzichten aan het licht brengen. Hierdoor wordt de automatisering van waarschuwingen voor en oplossingen van problemen mogelijk zodat de proactiviteit rond niet gemelde problemen en wijzigingen wordt verbeterd. Voor meer details, raadpleegt u Neurons for Healing.

Neurons-werkruimte

Neurons Workspace kan worden gebruikt om servicedesks te helpen de complexiteit, lange wachttrijden en hoge escalatiekosten te verminderen door het automatiseren van incidentoplossingen en processen die kunnen worden aangeroepen door analisten van servicedesks voor een bepaald apparaat om een ondersteuningsprobleem op te lossen, wat resulteert in snellere eindgebruikersoplossingen en een grotere productiviteit. Voor meer details raadpleegt u Neurons-werkruimte.

Vereisten

Ivanti Neurons gebruiken meerdere componenten van het Ivanti Neurons Platform om de functionaliteit te leveren die u nodig hebt voor de configuratie voordat u Neurons gebruikt:

Connector Servicebeheer: dit moet worden geconfigureerd met Actiegegevens om Servicebeheer-tickets te kunnen maken met Neurons.

Ivanti Neurons-agent: dit wordt gebruikt voor het opvragen van de realtime gegevens van, en het leveren van acties aan apparaten. Dit implementeert en transporteert eveneens osquery-gegevens.

Apparaatgroepen: via de apparaatlijst kunt u apparaten filteren en sorteren op basis van een reeks kenmerken. De resulterende set van apparaten kan worden opgeslagen als een groep die kan worden gebruikt in Neurons voor het beperken van een query of actie tegen die groep apparaten.

Sommige van de Neurons-functies zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met de geschikte rol. Voor meer details, zie Toegangsbeheer

Neurons-inleiding

Het Neurons-startscherm heeft twee hoofdsecties. Afhankelijk van uw licentie, ziet u een ervan of beide. Meer naar boven zijn unieke bestanden voor zowel Neurons for Healing als voor Neurons Workspace. Elke tegel toont vier KPI-indicators en is het hoofdtoegangspunt voor het beheer van de Neurons die aanwezig zijn onder elke licentieerbare functie. Onderaan vindt u een lijst van Neuron-waarschuwingen. Daarnaast krijgt u met de knoppen bovenaan rechts ook toegang tot de Auditgeschiedenis en de Bibliotheek & marktplaats.

Neurons-beheer

Klik in het startscherm van Neurons op Neurons for Healing of Neurons Workspace om de respectieve beheerpagina weer te geven. Hier kunt u alle Neurons die tot een groep behoren, weergeven en openen. Daarnaast ziet u ook de algemene KPI-cijfers, inclusief het totale aantal Neurons, het totale aantal actieve/gepubliceerde Neurons, Het Neuron-slaagpercentage en het totale aantal Neuron-uitvoeringen.

Alle Neurons die bij die groep horen, worden weergegeven in een tabel die de volgende details bevat:

• Status: geeft aan of de Neuron actief/inactief is (Ivanti Neurons for Healing) of Gepubliceerd/Niet gepubliceerd (Ivanti Neurons-werkruimte).
  • Categorie: (is alleen van toepassing voor Neurons for Healing.) Er zijn vier categorieën ontworpen rond kernbedrijfsresultaten en elk daarvan bevat enkele vooraf gebouwde Neurons om aan de slag te gaan:
    • Naleving: om een vroege zichtbaarheid en actie tegen beveiligingsbedreigingen of nalevingsproblemen te bieden.
    • Gebruikersproductiviteit: voor toezicht op en het ondernemen van acties bij problemen die de productiviteit van een eindgebruiker kunnen verhinderen.
    • Bedrijfscontinuïteit: voor het toezicht houden en het ondernemen van actie tegen diensten of apparaten die de bedrijfscontinuïteit kunnen beïnvloeden indien niet beschikbaar.
    • Bronoptimalisatie: om kosten of bronbesparende kansen te identificeren.
  • Fasen: het aantal fasen in de Neuron-workflow.
  • Aantal uitvoeringen: aantal keer dat de Neuron-workflow werd uitgevoerd.
  • Succespercentage: succespercentage van de voltooiing van de Neuron-workflow.
  • Last Run: datum waarop de Neuron-workflow het laatst werd uitgevoerd.
  • Geschiedenis: een tijdlijn om alle gedragstrends weer te geven.

Klik op pictogram beletselteken om de Neuron te Klonen of Verwijderen.

Neuron-workflow

Een Neuron of Neuron-workflow bestaat uit een reeks verbonden fasen, ontworpen voor het automatiseren van verschillende bedrijfsprocessen en kan worden gebruikt voor het detecteren, bieden van inzicht en ondernemen van actie. U kunt een aangepaste Neuron-workflow vanaf nul maken of een vooraf gebouwde workflow bewerken om het aan te passen aan uw zakelijke behoeften met de Neuron Builder. Zie Neuron Workflow Builde voor details.

Een Neuron-workflow kan aanwezig zijn in elke van de twee licentieerbare functiegroepen, Neurons for Healing of Neurons Workspace, en zijn gebouwd met hetzelfde workflow-bouwproces. Er zijn echter belangrijke verschillen tussen hun beschikbare instellingen op basis van hun bedoeld gebruik.

Neurons for Healing

Neurons die in deze functie werken, kunnen handmatig worden aangeroepen, maar hun beoogd gebruikt is om te worden "geactiveerd" en automatisch te worden uitgevoerd volgens een planning, gericht op opgegeven groepen van apparaten. Voor meer details, raadpleegt u Neurons for Healing.

Neurons-werkruimte

Neurons die in deze functie werken, kunnen ook handmatig worden aangeroepen, maar hun beoogd gebruik is om te worden "gepubliceerd" naar een apparaatweergave als een aangepaste actie die ondersteuningsananalisten kunnen aanroepen tegen specifieke apparaten voor het oplossen van incidenten. Voor meer details raadpleegt u Neurons-werkruimte.

Neuron-uitvoer

Klik vanaf een Neurons-beheerscherm op een Neuron om het scherm Neuron-uitvoer weer te geven waar u de resultaten van een Neuron-workflow kunt zien.

Het Uitvoerlogboek toont de volledige geschiedenis van uitvoeringen voor die specifieke Neuron:

pictogram Gelukt – gelukt

pictogram Gedeeltelijk gelukt – gedeeltelijk gelukt

pictogram Overgeslagen – overgeslagen omdat een eerder uitvoering bezig was

pictogram Mislukt – mislukt

Klik op een Uitvoeringsnr. om de uitvoerdetails weer te geven, zoals de KPI's voor de activering, datum, duur en doelgroep. Een niet-bewerkbare versie van de Neuron verschijnt.

De niet-bewerkbare versie van de Neuron-workflow toont het succes van elke fase. Als een fase gelukt is voor alle apparaten, verschijnt pictogram Gelukt, Als een fase gedeeltelijk gelukt is (gelukt voor enkele, maar niet alle apparaten), verschijnt pictogram Gedeeltelijk gelukt en als de stage is mislukt voor alle apparaten, verschijnt pictogram Mislukt. Om uitvoerdetails van elke fase weer te geven, klikt u op erop om het paneel Fase-uitvoer te openen. Klik vanaf het paneel Fase-uitvoer op Actiedetails weergeven om meer details te zien over de geselecteerde actie, met inbegrip van de apparaten waarop de actie is gelukt en is mislukt.

De volgende acties zijn beschikbaar in de werkbalk bovenaan rechts op de pagina:

• Neuron bewerken: hiermee opent u de Neuron-bouwer.
  • Nu uitvoeren: hiermee activeert u een handmatige uitvoering van de Neuron.
  • Auditgeschiedenis: om de volledige auditgeschiedenis van alle Neurons te openen in de Neurons-categorie.

Neuron-waarschuwingen

De Neuron-waarschuwingen verschijnen op de Neurons-startpagina. De waarschuwingentabel toont alle waarschuwingen die zijn gegenereerd voor elke actieve Neuron die is geconfigureerd om een waarschuwing te genereren. U kunt de tabel sorteren in volgorde van prioriteit, Neuron-naam, beschrijving of datum waarop de Neuron-workflow de laatste keer werd uitgevoerd. Klik op elke Neuron om de pagina Neuron-uitgang weer te geven met details voor de laatste uitvoeringsinstantie.

Bibliotheek

De bibliotheek is de plaats waar u al uw fasen kunt weergeven en openen, inclusief standaardfasen, aangepaste fasen die door u zijn gemaakt, en fasen die zijn geïnstalleerd vanaf de marktplaats.

Mijn fasen

Bevat alle fasen die beschikbaar zijn voor gebruik in uw Neurons. U kunt meer fasen toevoegen aan uw Bibliotheek, ofwel door het maken van aangepaste fasen of het installeren van fasen vanaf de Marktplaats. U kunt een specifieke fase zoeken en fasen filteren op Categorie; Aangepast, Query, Gemeenschappelijk, Actie, Bèta of op Uitgever.

Marktplaats

Bevat alle beschikbare fasen die gemaakt zijn door Ivanti en die u kunt installeren in uw bibliotheek voor gebruik in uw Neurons. U kunt een specifieke fase zoeken en filteren op Categorie; Aangepast, Query, Actie of op Uitgever.

Auditgeschiedenis

De auditgeschiedenis toont alle activiteiten van het Neuron-uitvoerlogboek, inclusief de status of deze wordt uitgevoerd, met succes is voltooid of is mislukt. De start- en eindtijd wordt weergegeven met de uitvoeringsduur. U kunt klikken op elke Neuron-instantie om de tijdlijn Instantie weer te geven.