Fasen worden gebruikt om een bot te bouwen. Sleep op de pagina Neurons Bot-editor een fase naar het werkgebied. Het paneel Fase-instellingen wordt weergegeven waarin u de instellingen voor de actie of query kunt definiëren. De fasen moeten verbonden zijn pictogram faseconnector om de workflow in de bot te creëren, zie Verbindingsinstellingen. U kunt een fase selecteren in de categorieën Fasen. U kunt ook Aangepaste fasen en Gebruikersfasen maken voor gebruik met de bot.

Fasecategorieën

Fasevariabelen

Variabelen kunnen worden gebruikt in de Fase-instellingen om informatie door te geven tussen fasen en de uitvoer van een actie door te geven aan de invoer van een andere actie.

Variabelen invoegen

Om een variabele in te voegen, opent u de Fase-instellingen. Elk veld dat variabelen ondersteunt, zal de tekst Ctrl + Space weergeven. Selecteer Ctrl + Spatie om een variabele in de lijst te selecteren en in te voegen.

Er zijn kant-en-klare sjablonen die u kunt gebruiken met de variabelen. Voor meer complexe vereisten wordt javascript ondersteund door handgrepen.

Fase-instellingen

Wanneer u een fase naar het werkgebied sleept en deze wordt gemarkeerd, verschijnt het deelvenster Fase-instellingen. Gebruik de instellingen om elke fase te configureren en aan te passen.

U kunt de instellingen aanpassen met behulp van de scriptfunctie Gebruikersfase. Lees meer over Gebruikersfasen.

Elke fase krijgt een unieke numerieke id. Als de bot dezelfde fase meer dan eens gebruikt, kan deze id worden gebruikt om de fasen individueel te identificeren.

Klik op Fasegegevens weergeven om het paneel Fase-informatie weer te geven, wat een beschrijving toont van de fase en alle gekoppelde eigenschappen. Dee kunnen worden gebruikt als criteria voor het filteren van de queryresultaten.

U kunt de schakelaar gebruiken voor Resultaat beïnvloedt de DEX-score om de sectie Enquêtes weer te geven op de apparaatpagina.

Als de instellingen van een podium niet goed zijn ingesteld of er informatie ontbreekt, krijgt de fase een rode rand, net als de instelling die aandacht nodig heeft. Zodra de instelling correct is voltooid, wordt de rode rand verwijderd.

Verouderde fasen

Als er een nieuwere versie van een fase in een bot beschikbaar is, verschijnt er een gele banner Actie vereist: deze bot bevat x fase die is verouderd. De rand van de verouderde fase is geel.

Selecteer Update om de fase te upgraden naar de nieuwere versie. Eenmaal voltooid, wordt de banner verwijderd en is de faserand niet langer geel.

Uitgeschakelde fasen

Als een fase in een bot is verwijderd en niet langer beschikbaar is, verschijnt er een rode banner Actie vereist: Deze bot bevat x fase die is uitgeschakeld. De rand van de uitgeschakelde fase is rood.

U moet de fase van de bot verwijderen. Eenmaal voltooid, wordt de banner verwijderd.

Vastgezette fasen

Gebruik de vastgezette categorie om uw meest gebruikte fasen te groeperen.

Als u een fase wilt vastzetten, beweegt u de muisaanwijzer over de fase en selecteert u het speldpictogram pictogram vastmaken.

Om een fase los te maken, klikt u op het vastgezette pictogram vastgezet pictogram.

Fasegegevens

Gebruik het informatiepictogram informatiepictogram op een willekeurige fase om een beschrijving van wat de fase doet, specifieke informatie over het besturingssysteem en instellingsdetails weer te geven.

Verwante fasen

Aangepaste fasen

Gebruikersfasen