Neurons Bots editor

Zodra u het Neurons Bots-triggertype hebt geselecteerd op de pagina Bot maken, verschijnt de pagina Neurons Bots editor. Gebruik de editor om de bot te maken door de fasen op te bouwen. Fasen kunnen een combinatie zijn van query's, met filters en acties, voor de query-resultaten. Lees meer over Neurons Bots fasen.

Een bot bouwen

1. De bot begint altijd met de activering die u hebt geselecteerd op de pagina Neurons Bots maken.
    U kunt de Activeringsinstellingen bijwerken wanneer u de bot instelt van Inactief (standaard) naar Actief. U kunt dat nu doen of nadat u de bot hebt gebouwd. U kunt ook het Activeringstype wijzigen vanaf de activeringsinstellingen.
  2. Voeg fasen toe aan het werkgebied om de bot te bouwen. U kunt fasen zoeken met behulp van de zoekfunctie of door de categorie Fase uit te vouwen om te zien wat er beschikbaar is. Lees meer over Fasecategorieën.
  3. Klik en sleep de vereiste fase naar het werkgebied. Zodra de fase op het werkgebied is, is de volgende functionaliteit beschikbaar:
    • informatiepictogram Klik om het de weergave Fase-informatiepaneel te openen. Dit paneel biedt een beschrijving van de fase en een lijst van alle eigenschappen die het zal retourneren, bijvoorbeeld apparaatnaam, apparaatmodel, gebeurtenis-id, gebeurtenisdatum.
    • connectorpictogram Klik om de fase te verbinden met een andere fase. Op deze manier worden de fasen verbonden om de bot op te bouwen. Fasen kunnen meerdere verbindingen hebben met meerdere andere fasen, afhankelijk van hoe complex de bot voor u moet zijn. Zodra een connector wordt getekend, klikt u op de connectorlijn om de Verbindingsinstellingen te openen.
    • pictogram knippen Klik om de fase los te koppelen van een andere fase.
    • pictogram fase verwijderen Klik om de fase te verwijderen van de bot.

U kunt elk deel van de workflow kopiëren (CTRL+C) en plakken (CTRL+V) in het werkgebied of tussen browsertabblad (alleen Chrome).

1. Klik op een fase om de faseinstellingen te zien. Voltooi de fase-eigenschappen om de bot aan te passen. Alle verplichte eigenschappen worden aangegeven door een rood sterretje.
  2. Klik en sleep het connectorpictogram connectorpictogram om de ene fase met een andere te verbinden.
  3. Zodra u de bot hebt voltooid door alle vereiste fasen, filters en acties te verbinden. Selecteer Opslaan en publiceren.
  4. U kunt de bot op elk ogenblik opslaan als een concept. Klik hiervoor op Concept opslaan. Als u de editor afsluit zonder opslaan, verschijnt een venster met de vraag om op te slaan en kunt u selecteren om een concept op te slaan of om alle wijzigingen die u hebt aangebracht, te annuleren.
    Wanneer u een concept opslaat, verschijnt de botnaam met mijn concept ernaast, om de conceptstatus aan te geven.

Activeringsinstellingen

Een aciveringsfase is het type bot, d.w.z. Schema of Aangepaste actie. Het is altijd de eerste fase in de bot-editor.

Om de Activeringsinstellingen te bewerken, klikt u op de Activeringsfase in het werkgebied om het paneel met de activeringsinstellingen te openen.

U moet de Activering inschakelen om de instellingen te bewerken. Schakel de activeringsstatus van Inactief naar Actief.

Zodra ze actief zijn, zijn de beschikbare instellingen afhankelijk van het activeringstype:

Verbindingsinstellingen

Klik op een connectorlijn om het paneel Verbindingsinstellingen te openen.

Voorwaarde

Een connectorvoorwaarde kan helpen bij het filteren van eindpunten tijdens het doorlopen van de fasen. Voor meerdere stadia van het type verwijdert de connectorvoorwaarde de resultaatelementen niet, dus worden er geen gegevens gewijzigd.

• Heeft voorwaarde: selecteer deze optie om een voorwaarde te gebruiken om te bepalen welke eindpunten doorgaan naar de volgende botfase.
    • Heeft automatische beschrijving: selecteer deze optie om de voorwaardeparameters op de connectorlijn weer te geven. Wordt weergegeven in de taal volgens het aangemelde profiel van Ivanti Neurons.
    • Hoeveel moeten er waar zijn?: selecteer Alle (en), of, Eén (of). Alleen van toepassing als u meer dan één voorwaarde toevoegt.
    • Waarde kiezen: selecteer de waarde voor de voorwaarde.
    • Resultaten komen overeen: selecteer Alles of Eén. Alleen van toepassing indien aangesloten op een meervoudig type fase.
    • Operator selecteren: selecteer de voorwaardeoperator. Afhankelijk van de geselecteerde waarde.
    • Aangepaste waarde: selecteer de aangepaste waarde voor de geselecteerde operator. Afhankelijk van de geselecteerde operator.

Verbinding

U kunt het lijntype, de stijl, de lijndikte, de linkstijl en de kleur van de verbindingslijn aanpassen.

Labels

Labels kunnen worden toegevoegd aan de connectorlijnen. Selecteer Label toevoegen om een nieuw label te maken. U kunt het label aanpassen per positie, vulling, omtrek en tekstkleur. Selecteer Label verwijderen om het label te verwijderen van de connectorlijn.

Bot-ingangen

Bot-invoer wordt gemaakt in de bot-editor voor gebruik in een bot als u een keuze hebt uit acties die kunnen worden ondernomen. U kunt dus een algemene bot hebben, maar de analist laten selecteren welke actie hij moet ondernemen op het moment dat deze wordt uitgevoerd.

Bij een actie voor het opruimen van schijven kunt u bijvoorbeeld een veld voor het terugwinnen van schijfruimte hebben met opties zoals; tijdelijke bestanden verwijderen en alleen onedrive-inhoud cloud maken; of tijdelijke bestanden verwijderen en cleanmgr uitvoeren, of beide.

U kunt de naam, het type en de standaardwaarde van het invoerveld configureren en opgeven of dit optioneel of verplicht is.

De botinvoer kan worden gebruikt wanneer u ervoor kiest om de aangepaste actie handmatig uit te voeren vanaf de apparaatweergave of via Nu uitvoeren. De invoer kan ook worden gebruikt voor een planningsbot. In dit geval wordt elke botinvoer die werd aangemaakt, weergegeven in de Activeringsinstellingen

Variabelen definiëren

Definieer een variabele op botniveau. Deze variabele wordt dan bijgewerkt wanneer Variabele instellen, Algemene fase, wordt gebruikt.

Leer meer over Variabele fase instellen en Fasevariabelen

Neurons Bots fasen

Neurons Bots resultaten