SaaS Management

De component SaaS Management geeft u informatie over uw SaaS-abonnementen zodat u ze beter kunt beheren.

U krijgt toegang tot de Spend Intelligence-componenten vanaf de sectie Software in het linkernavigatiepaneel. Wanneer u op een van de onderdelen van Spend Intelligence klikt, verschijnt een Spend Intelligence-navigatiebalk waarin u elke pagina van Spend Intelligence direct kunt openen.

Om het SaaS Management-dashboard te zien, klikt u op Overzicht > SaaS-beheer in de navigatiebalk van Spend Intelligence.

Bekijk een gerelateerde video (4:47)

Lees een blog

De eerste stap in het gebruik van de component SaaS Management is het configureren van een of meer connectors met uw SaaS-abonnementen. Voor informatie hierover, raadpleegt u Connectors instellen. Er zijn twee connectortypes die u kunt gebruiken:

  • SSO-connectors (Microsoft Entra ID (Beta) en Okta)
  • connectors voor bepaalde, specifieke SaaS-toepassingen (Adobe, Microsoft 365 (Beta) en Salesforce)

Om rapportage over de gebruikersgegevens mogelijk te maken, schakelt u het selectievakje SSO aanmeldingsactiviteit importeren op de pagina Microsoft Entra ID-connector in.

Als u meerdere connectors configureert, worden de gegevens samengevoegd om u diepere inzichten te bieden in uw SaaS-abonnementen. SSO-connectors bieden brede, algemene gegevens over de SaaS-toepassingen die worden geopend via die SSO-connector, terwijl specifieke SaaS-toepassingsconnectors specifieke gegevens leveren over die toepassing. Elke connector rapporteert informatie over verschillende gegevens, zodat het combineren van meerdere connectors de rijkste informatie geeft. Gebruiksinformatie wordt vaak alleen verzameld door SSO-connectors en alleen als gebruikers aanmelden bij de toepassing via de SSO-toepassing. Voor details over de informatie die wordt geïmporteerd met elke connector, raadpleegt u de pagina voor de geschikte connector onder Connectors instellen.

Wanneer u licenties importeert met de pagina Bronnen importeren (zie Bronnen importeren), identificeert het systeem welke licentietransacties actuele abonnementen zijn voor gedetecteerde SaaS-toepassingen. Dit koppelt deze transacties aan de juiste SaaS-toepassing om u te helpen uw naleving te begrijpen. Vanaf de specifieke SaaS-toepassingspagina kunt u deze transacties ofwel ontkoppelen, of verschillende transacties koppelen zoals vereist (zie Transacties koppelen en ontkoppelen).