Paneel Ivanti Edge Intelligence-configuratie

In het paneel Ivanti Edge Intelligence-configuratie kunt u Edge Intelligence-elementen, zoals acties, query's en waarschuwingen beheren.

Configuratiepagina Edge Intelligence

Om toegang te krijgen tot het paneel , gaat u naar Insights > Edge Intelligence en klikt u op Instellingenpictogram.
U kunt ook op de koppeling Bestaande acties beheren in Beheer boven het paneel Acties beheren klikken.

Acties, query's en waarschuwingen

Naast de ingebouwde acties, kunt u aangepaste acties configureren om een oplossing op maat te maken. U kunt ook extra acties koppelen aan zoekopdrachten of waarschuwingen van Edge-intelligentie.

U moet een rol hebben met machtigingen voor Edge Intelligence > Configureren om acties te configureren en te koppelen. Geconfigureerde acties zijn beschikbaar voor leden met de machtigingen Edge Intelligence > Acties uitvoeren.
Zie Toegangsbeheer voor meer informatie over rollen en machtigingen.

Een nieuwe actie maken

1. Klik in het paneel Ivanti Edge Intelligence-configuratie op het tabblad Acties, op Nieuwe actie toevoegen.
  2. Stel op de pagina Nieuwe actie uw actie samen op basis van beschikbare taken en (optioneel) variabelen.
  3. Sla de actie op.

Een actie toevoegen aan een zoekopdracht of waarschuwing

U kunt een actie koppelen aan een query om deze beschikbaar te maken vanaf de query-widget. Koppel een actie aan een waarschuwing om deze beschikbaar te maken als een automatische oplossing voor de realtime gebeurtenis wanneer u de waarschuwing instelt.

Als u een wijziging aan een Snelle actie opslaat (bijv. toevoegen aan een andere zoekopdracht), is het niet langer een Snelle actie. Vanaf dat ogenblik kan de actie alleen worden bewerkt via het paneel Ivanti Edge Intelligence-configuratie.

1. Ga op het paneel Ivanti Edge Intelligence-configuratie naar het tabblad Query's of Waarschuwingen.
  2. Zoek de relevante query of waarschuwing, klik op het pictogram pictogram verticale puntjes aan het einde van zijn lijn en selecteer Bewerken.
  3. Klik op het paneel dat opent op Actie toevoegen.
  4. Selecteer de gewenste actie in het paneel dat wordt geopend.
    Er wordt een overzicht weergegeven van Actiegegevens en Beschikbare tijdelijke aanduidingen die worden gebruikt door de actie.
  5. Geef de relevante actiegegevens op, indien van toepassing.
  6. Klik op Toevoegen om te bevestigen.

Verwijder een actie van een zoekopdracht of warschuwing

1. Ga op het paneel Ivanti Edge Intelligence-configuratie naar het tabblad Query's of Waarschuwingen.
  2. Zoek de relevante query of waarschuwing, klik op het pictogram pictogram verticale puntjes aan het einde van zijn lijn en selecteer Bewerken.
  3. Zoek de actie die u wilt verwijderen op het paneel dat wordt geopend.
  4. Klik op het pictogram pictogram verticale puntjes en selecteer Verwijderen.
  5. Klik op OK om te bevestigen.

Sensoren

Op het tabblad Sensoren van het paneel Ivanti Edge Intelligence-configuratie kunt u ervoor kiezen om de locatiesensor van de Edge Intelligence-engine van de Ivanti Neurons-agenten in uw omgeving in of uit te schakelen. Als u de locatiesensor wilt uitschakelen, worden er geen locatiegegevens verzameld door Edge Intelligence en is deze daardoor niet beschikbaar voor een van uw leden van het Neurons-platform.
De locatiesensor vereist ook toegang tot https://edgelocation.ivanticloud.com. Zie Vereiste URL's, IP-adressen en poorten voor meer informatie over URL's en IP-adressen die worden gebruikt door het Neurons-platform.

Daarnaast kunt u Rollen en machtigingen gebruiken voor het beheer van de zichtbaarheid van locatiegegevens.
U moet een rol hebben met machtigingen voor Edge Intelligence > Configureren om sensoren te configureren. Als de locatiesensor is ingeschakeld, zijn de locatiegegevens beschikbaar voor leden met de machtigignen voor Edge Intelligence > Locatie weergeven.
Zie Toegangsbeheer voor meer informatie over rollen en machtigingen.

Wanneer u de locatiesensor inschakelt, worden gebruikers die werken aan computers waarop Apple macOS wordt uitgevoerd, gevraagd het gebruik van Locatieservices door de Neurons-agent toe te staan. Als het gebruik van Locatieservices al vooraf was toegestaan, verschijnt de prompt niet;

Targeting

Met targeting kunt u query's beperken tot een subset van de eindpunten in uw omgeving. Targets zijn dynamisch en worden bijgewerkt wanneer een relevante eigenschap van een eindpunt (bijvoorbeeld de locatie ervan) verandert..

U moet een rol hebben met machtigingen voor Edge Intelligence > Configureren om 'vooraf gedefinieerde' doelen te configureren. Deze targets zijn beschikbaar voor alle leden met de machtigingen Edge Intelligence > Standaard toegang.
Zie Toegangsbeheer voor meer informatie over rollen en machtigingen.

Filter

U definieert een doel door een Filter te configureren. Filters kunnen een of meer voorwaarden en groepen voorwaarden hebben, die kunnen worden gecombineerd met de operators En en Of.

Na het definiëren van uw filter, kunt u Voorbeeld van dit doel weergeven gebruiken om te controleren of dit het bedoelde effect heeft.

Wanneer u tevreden bent met uw wijzigingen, klikt u op Opslaan om het vooraf gedefinieerde doel beschikbaar te maken voor selectie.

Wanneer u een doel verwijdert, wordt er geen controle uitgevoerd om te zien of het doel wordt gebruikt. Na het verwijderen, worden de items waar het doel werd geconfigureerd, een fout weergeven van het doel niet kan worden gevonden. Selecteer een ander doel of geen doel om de bewerking voor het item opnieuw te starten.